De Kleine Prins Voorbode

Venster Acties en details

Postponed

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Seelab

Duinstraat 55

2584 AW Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Voorbode van De Kleine Prins

Over dit evenement

Tekst volgt

Datum en tijd

Locatie

Seelab

Duinstraat 55

2584 AW Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Stichting Boilerhouse

Organisator van De Kleine Prins Voorbode

Stichting Boilerhouse

Stichting Boilerhouse realiseert ervaringtheater in Den Haag met euritmie als leidraad. Locatietheaterproducties waarbij het hart centraal staat, waarbij verschillende kunstvormen verweven zijn en waarbij toeschouwers meegenomen worden op een avontuur. Dansers, dichters, zangers, acteur, musici en publiek werken samen aan een geheel.

In 2003 maakte Stichting Boilerhouse de voorstelling The Heart of Matter in het Ketelhuis van Theater/Zwembad de Regentes. Hier was het de verlaten ruimte, waar ooit de ketel stond die het zwembadwater verwarmde, die inspireerde tot het ‘terugbrengen van het hart’ in theater De Regentes. Op dezelfde plek ging het in 2005 met de voorstelling Inner Ear om het hart als evenwichtsorgaan voor de menselijke levensloop. In 2009 werd in Expeditie Vishartslag de visafslag en het havengebouw metafoor voor het hart van Scheveningen. Van 2011 t/m 2014 was in Goudhartslag het hart het kompas voor de zoektocht naar menselijke maat in de geldverhoudingen.

I Am The One I’ve Been Waiting For, de eerste pilot voor LIGHT IN SHADES OF SHADOW dat als thematiek de menselijke verbondenheid heeft, werd gespeeld in november 2016. Een heimelijke oase middenin de Haagsche binnenstad zeven vrouwen die ieder in eenzaamheid een geheim met zich meedragen. Zeven vrouwen gingen de dialoog aan over hun biografie en deelden de geheimen. Ze zijn de bron waar zang, tekst en bewegings-gestes uit voort vloeien, samenvallen, verdwijnen, vernieuwen, aangewakkerd oprijzen, en verder weven, zoals het leven zelf. De tweede pilot, Whitsun, werd in juni 2017 uitgevoerd. In januari 2018 vond de derde pilot Whispering Wall – door het oog van de nacht plaats in Koffiehuis Larie en de Duinkerk in Scheveningen. In 2019 werd Crater Lake Bridge opgevoerd in de wachtkamer van Station Hollands Spoor wachtkamer - Perron 4.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen