€ 10 – € 17,50

De Kleurrijke Top 100 #8

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Theater Rotterdam Schouwburg

25 Schouwburgplein

3012 CL Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De lancering van alweer de 8e editie van De Kleurrijke Top 100 gaat dit jaar plaatsvinden in Rotterdam!

De lijst die een inclusieve en realistische weerspiegeling is van de gamechangers van Nederland.

De Kleurrijke Top 100 heeft als doel om de kracht van representatie te bundelen en te gebruiken voor de verbinding met andere netwerken. Deze Kleurrijke Top 100 wordt al acht jaar gemaakt en wordt door bedrijven en redacties gebruikt om de eigen blik te verruimen. In samenwerking met o.a. Gemeente Rotterdam, Rabobank en Theater Rotterdam willen wij diezelfde verbinding kracht bij zetten door op een constructieve manier de discussie over representatie en diversiteit met gamechangers met verschillende achtergronden (letterlijk en figuurlijk) samen te brengen en in het hart van de stad, de kracht van Rotterdam in al haar diversiteit te ervaren.


De Kleurrijke Top 100 is de enige inclusieve en realistische lijst van Nederlanders - het antwoord op de andere status quo lijsten. Hierbij worden social disrupters, gamechangers en rolmodellen zichtbaarder gemaakt voor o.a. mediaredacties en het bedrijfsleven. De lijst bestaat uit tien rubrieken met o.a. MEDIA, OVERHEID, SPORT, CULTUUR en GAMECHANGERS. Elke rubriek bestaat uit een nummer 1; iemand die het afgelopen jaar het verschil heeft gemaakt met zijn of haar werk, persoonlijkheid en visie.


Peter R. de Vries
Rode draad van De Kleurrijke Top 100 is het thema culturele diversiteit en inclusie en de lijst bestaat uit Nederlanders met verschillende achtergronden. Maar ook iemand als Peter R. de Vries heeft De Kleurrijke Top 100 een paar jaar geleden mogen aanvoeren, omdat kleur niet de letterlijke zin van het woord is, maar iemands maatschappelijke en verbindende overtuigingen kunnen ook de doorslag geven om in De Kleurrijke Top 100 opgenomen te worden. Andere voorgangers waren o.a. Diana Matroos, Sylvana Simons en Humberto Tan. Vorig jaar kreeg de familie Nouri een Hart onder de Riem Award uit handen van profvoetballer Khalid Boulahrouz.


Vluchtelingen
Dit jaar heeft de hoofdredactie extra haar best gedaan om vluchtelingen met een inspirerend verhaal op te nemen in de lijst om hen zichtbaar te maken voor de rest van de samenleving. “Wij geloven dat vluchtelingen met veel bagage naar Nederland komen en die bagage bestaat niet alleen uit leed en verdriet, maar ook uit kennis en ideeën. Zij zijn een rijke aanvulling op onze samenleving,” aldus de hoofdredactie Raja Felgata en Khalid Ouaziz.


Wie er dit jaar op de absolute nummer 1 staat wordt op 28 februari bekend gemaakt. Raja Felgata: “Het is in ieder geval iemand die een fantastisch jaar heeft gehad op het gebied van media en zichtbaarheid en een rolmodel voor veel mensen is . Ook is het iemand die altijd een vurig pleidooi heeft gehouden op het gebied van (gender)gelijkheid, meer representatie van kleur in de media én iemand met een verbindende kijk op onze samenleving.”


Lancering 8e editie van De Kleurrijke Top 100
28 februari 2019
17:30– 20:00
Theater Rotterdam Schouwburgplein 25

Dresscode: Fancy & Kleurrijk

In samenwerking met


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Theater Rotterdam Schouwburg

25 Schouwburgplein

3012 CL Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen