De kracht van lokaal: Streekproducten van Waterpoort

De kracht van lokaal: Streekproducten van Waterpoort

Een dag waarbij streekproducten uit Waterpoort centraal staan en we onderzoeken hoe we elkaar kunnen versterken door samenwerking.

Door Waterpoort Werkt

Datum en tijd

maa, 7 nov. 2022 09:00 - 17:30 CET

Locatie

Restaurant Moerstede

5 Vogelenzang 4614 PP Bergen op Zoom Netherlands

Over dit evenement

Ben jij een agrarisch of horeca ondernemer? Of een ambachtelijke foodproducent?

WELKOM!

Waterpoort nodigt je van harte uit om op maandag 7 november aanwezig te zijn bij deze leuke en afwisselende dag. Streekproducten staan de hele dag centraal en we onderzoeken hoe we elkaar kunnen versterken door samenwerking.

In de ochtend hebben we een programma samengesteld met een drietal sprekers / ondernemers en in het middag gedeelte maken we mini-excursies per touringcar naar interessante bedrijven.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 9.00 uur: Ontvangst met koffie en Waterpoortse lekkernijen
  • 9.30 - 12.30 uur: Afwisselend programma met drie inspirerende sprekers onder leiding van dagvoorzitter Thomas Zwiers, voorzitter van Waterpoort.
  • 12.30 - 13.15 uur: Netwerken en lunchen. Geniet van de lunch met lokale producten en leer andere ondernemers kennen.
  • 13.30 - 16.00 uur: Per touringcar op excursie in de regio.
  • 16.00 - 17.00 uur: Bij Boerderij Den Hof komen we weer samen voor een rondleiding, hapje & drankje en afsluiting van de dag.
  • Tussen 17.00-17.30 uur word je door de touringcar weer bij je auto afgezet. Natuurlijk kun je ook eerder vertrekken. Het is een ruime kilometer lopen naar je auto op de parkeerplaats van Restaurant Moerstede.

ROUTE KEUZE: Bij je inschrijving kun je voor het middagprogramma een voorkeur uitspreken voor route 1 (regio Steenbergen) of route 2 (regio Bergen op Zoom). We proberen je in te plannen op je voorkeurroute, maar kunnen dit niet garanderen gezien de maximale aantallen per touringcar.

Tijdens beide routes maak je kennis met bijzondere streekproducten en de ondernemers die het maken. Ze nemen je mee in hun verhaal en delen ervaringen rond het in de markt zetten van een streekproduct en samenwerkingen aangaan.

KOSTELOOS: Je kunt kosteloos inschrijven voor maximaal 2 personen per bedrijf. Mocht je na je aanmelding onverhoopt verhinderd zijn, dan horen we dit graag zo snel mogelijk om verspilling van voedsel en euro's tegen te gaan. Ook kunnen we dan evt anderen toelaten die op de reservelijst staan.

DAG TICKET of OCHTEND TICKET: Dit event is bedoeld voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in het complete programma. We gaan er dus vanuit dat je zowel de ochtend als middag deelneemt. Voor een beperkt aantal mensen stellen we echter een OCHTEND TICKET beschikbaar. Als je dus op voorhand weet dat je 's middags verhinderd bent, bestel dan een OCHTEND TICKET. Dan weten we zeker dat we geen onnodige kosten maken voor het middagprogramma met bussen, excursies en hapjes/drankjes bij de borrel.

De uiterste inschrijfdatum is 1 november 2022. Tip: Wacht niet te lang met inschrijven, want Vol = Vol.

We kijken er naar uit om je te zien op 7 november in Bergen op Zoom!

Met gastvrije groet, de werkgroep Waterpoort Werkt

Dimph Rubens - Corina Lokker - Claudia Endert - Jack Westdorp - Ronald van der Stroom - Petra Wevers - Franca van Nunen

BIJLAGE / EXTRA INFORMATIE

Sprekers informatie: Ochtend deel

  • Maarten Hamel: Ultra korte keten ondernemer. Als chefkok en eigenaar van Restaurant 't Geheim van Bergen staan de varkens van zijn eigen lokale varkensboerderij op de kaart. Daarnaast is hij imker en gebruikt hij zijn eigen honing in het restaurant. Zij focus ligt op kwaliteitsproducten uit de regio waarbij vlees afkomstig is van dieren die een goed leven hebben gehad.
  • Hubrecht Janse: Ondernemer van Zeeuws Zilt Zeegroenten. Hij is vele jaren voorzitter van de coöperatie Zeker Zeeuws geweest en deelt met ons de ervaringen die deze coöperatie heeft met een gezamenlijke aanpak op het gebied van logistiek , communicatie en marketing.
  • Wija Koers: Is een Drentse (digital) marketing- & communicatie ondernemer in de agrosector. Omdat communicatie een integraal onderdeel van iedere bedrijfsvoering is, neemt zij ons mee in onderwerpen als concept ontwikkeling, branding van een merk en (online) marketing. Wija Koers maakt o.a. deel uit van Team Agro NL dat bestaat uit boer(inn)en die hun krachten hebben gebundeld om de Nederlandse land- en tuinbouw te promoten.

Route informatie Excursies: Middag deel.

Route 1: Steenbergen

  • We brengen een bezoek aan Imkerij en bloemkwekerij Landjuweel in Steenbergen. Marjoleen en Kees Dogge nemen je mee in de wondere wereld van de bij en het prachtige streekproduct honing. Ze vertellen je alles over de diversiteit van producten die zij maken. Denk hierbij aan honingbier en honingwijn.
  • Daarna rijden we naar de zelfbedieningswinkel van de familie Luysterburg die gekoppeld is aan een tankstation in Steenbergen. Luysterburg Agrifruit BV is een teeltbedrijf, maar ze verkopen ook via hun boerderijwinkels een breed assortiment van collega boeren. Met de "Wall of Farm" zetten zij deze collega-producenten in de spotlight. Zij werken inmiddels deels digitaal. Klanten doen een bestelling via de webshop of bestel-app en halen het op in één van de (on)bemande winkels. Ellen Luysterburg vertelt je hoe ze dit doet.
  • Tot slot rijden we naar Boerderij Den Hof waar Mieke en Peter Oerlemans de scepter zwaaien. Zij hebben een melkvee- en vleesveebedrijf in Halsteren. Tevens bieden zij als zorgboerderij dagbesteding aan, hebben zij een winkel, terras en eigen ijsmakerij. Natuurlijk mag een ijsje om te proeven hier niet ontbreken!

Route 2: Bergen op Zoom

  • Tijdens deze excursie-route gaan we naar Kaasboerderij De Zuidgeest van de familie Huismans. Hier runt Marjo samen met haar man en zonen een melkveebedrijf annex kaasmakerij en boerderijwinkel. Tijdens de rondleiding krijg je een kijkje in de kaasmakerij en kaasopslag en mag je natuurlijk proeven van de heerlijke kazen en zuivel.
  • Wist je dat de weervisserij een eeuwenoude vangstmethode is die al sinds de 17e eeuw plaats vindt in de Oosterschelde? In het voorjaar wordt de ansjovis op deze authentieke wijze gevangen. Buiten het seizoen kun je de vangst met een weer niet live meemaken, maar wel het verhaal horen over de ansjovis. Lau de Smet van de Stichting Behoud Weervisserij vertelt ons alles over dit streekproduct.
  • Tot slot rijden we naar Boerderij Den Hof waar Mieke en Peter Oerlemans de scepter zwaaien. Zij hebben een melkvee- en vleesveebedrijf in Halsteren. Tevens bieden zij als zorgboerderij dagbesteding aan, hebben zij een winkel, terras en eigen ijsmakerij. Natuurlijk mag een ijsje om te proeven hier niet ontbreken!

Georganiseerd door

Verkoop beëindigd