€ 13,55

De kracht van TROOST - lezing door tv-presentator Hella van der Wijst

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Stadshuus

3 Markt

7241 AA Lochem

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Waar vinden mensen die een dierbare missen troost, waar niet?
Wat is troost en hoe werkt het?
Wat is het geheim van troost ontvangen of troost te geven?
In de lezing TROOST zoomt tv-presentator Hella van der Wijst in op de kracht van troost.

Drie jaar had Hella wekelijks een gesprek bij het graf van een geliefde voor het tv-programma Ik Mis Je.

Het gaf haar een uniek inzicht in hoe mensen in Nederland rouwen en doorleven. Ze schreef er het boek TROOST als je iemand mist over, met ervaringsverhalen en wetenschappers met een verassende kijk op hoe wij rouwen. Daarnaast delen mensen over de hele wereld van allerlei pluimage al meer dan dertig jaar hun bijzondere levensverhalen met Hella die ze op deze avond ook graag met jullie deelt in Hella’s verhalenhuis.

In haar interactieve lezing vertelt ze verhalen maar wisselt ze ook graag verhalen uit met de aanwezigen. Zowel het boek als ook de lezing van Hella laat via levensverhalen van gewone mensen zien, dat rouw geen ziekte is, maar bij het leven hoort en dat we allemaal obstakels hebben te overwinnen. Hoe we dat doen en wat daarbij helpt: daar draait deze avond om.

Hella nodigt je uit om voor deze avond een voorwerp mee te nemen waar een mooi verhaal van troost bij hoort, een verhaal om te delen. Denk aan de medaillon van je overleden moeder of het eerste kruipakje van je kind of een schilderij van een lieve tante.

Eerder schreef Hella al het succesvolle boek Hella’s Voetsporen. TROOST als je iemand mist is haar tweede boek, dat ondertussen al een tweede druk heeft gekregen! Hella schrijft ook maandelijks een levensverhaal in Plusmagazine.

Early Bird Tickets tot 15 september: 11 euro (excl. 9 % btw en reserveringskosten).
Vanaf 15 september: 13 euro (excl. 9 % btw en reserveringskosten)


Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Levende Namen.
Deze stichting organiseert jaarlijks rond Allerzielen (2 nov) een gedachtenisbijeenkomst op de Nieuwe Begraafplaats in Lochem. Een met fakkels verlichte wandelroute met onderweg kunstzinnige rituelen, vuurtjes, zang, muziek en licht om onze dierbaren te gedenken. Dit jaar zal dat plaatsvinden op zondag 27 oktober van 17 - 20 uur. Iedereen is van harte welkom.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Stadshuus

3 Markt

7241 AA Lochem

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen