€ 9

De Man & Andere Helden #6: Ocharme!

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Tolhuistuin, Tuinzaal

IJpromenade 2

1031 KT Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Aanvang 20:00
Deuren open
19:30

Entree vvk: € 9,00, deur: € 11,00

Armoede? “In Nederland bestaat geen echte armoede”, aldus premier Mark Rutte. Maar zowel de cijfers als de praktijk laten iets anders zien: bijna 7% van alle Nederlanders leeft onder de armoedegrens. In België is dat zelfs 14,5% van de bevolking.

De komende jaren zal deze ongelijkheid alleen maar toenemen: steeds meer mensen vallen buiten de boot, maar wie bepaalt wat de boot is en wie er in mag blijven en wie niet? Stichting Nieuwe Helden is een onderzoek gestart voor hun kunstproject over armoede in Nederland en België.

Halverwege dit onderzoek gaan we op deze avond dieper in op de vraag: Hoe lossen we het armoedeprobleem op? Door middel van kritische stellingen lokken we beleidsmakers, wetenschappers en ervaringsdeskundigen uit om een standpunt in te nemen om uiteindelijk het armoedeprobleem in kaart te kunnen brengen. En misschien wel op te kunnen lossen?

Gasten

Pascale Cockhuyt - coördinator van VZW Wieder in Brugge, 'waar armen het woord nemen'

De Troubadours - de muzikale en theatrale bende uit Haacht, een samenwerking tussen VZW De Wissel en collectief Barranja

De Man en Andere Helden
Stap in bij Lucas De Man! Regisseur, presentator, acteur, conceptontwikkelaar en artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden, neemt je mee in de rollercoaster van de 21e eeuw. Voor zijn projecten duiken hij en zijn mede-helden steeds weer in nieuwe werelden. Van het liefdesleven van bejaarden tot de eenzaamheid van boeren, van visionairen in Europa tot vechtende millennials in de grootstad Amsterdam.

De Man & Andere Helden is een coproductie van Stichting Tolhuistuin en Stichting Nieuwe Helden

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Tolhuistuin, Tuinzaal

IJpromenade 2

1031 KT Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen