Gratis

De medewerker meer aan het roer & het effect op beoordelen.

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Cloudwatch

10 Hogehilweg

1101 CC Amsterdam-Zuidoost

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Volgens experts en werk-futuristen hebben wij HR professionals een dynamische tijd in het vooruitzicht. Traditionele banen verdwijnen en onze kinderen zullen banen hebben die wij op dit moment nog niet eens kennen. HR realiseert zich dat organisaties meer wendbaar zijn wanneer zij afstappen van denken in traditionele vastomlijnde rollen en taakomschrijvingen om succesvol te zijn.

We snappen ook steeds beter dat elke functie aanzienlijk interessanter kan worden door te sleutelen aan de taken en door vooral de medewerker zelf hierin leidend te laten zijn. Mensen meer laten doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn heeft onmiskenbaar positieve uitwerking. Maar ook meer context en betekenis geven aan taken die misschien minder leuk worden gevonden. Dit kan bijvoorbeeld door uit te leggen waarom deze zo van belang zijn voor het team en de organisatie.

Manieren om medewerkers zelf meer invulling te laten geven aan het takenpakket wordt ook wel Job Crafting genoemd. Een mooi principe, wat ook weer nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. Want als taken meer dynamisch zijn en steeds veranderen, op basis waarvan worden mensen dan beoordeeld? En hoe brengen wij de rol dan over naar kandidaten in werving & selectietrajecten?

TalentFirst, Lumesse en Cloudwatch nemen je donderdagmiddag 1 juni 2017 mee in een gratis interactieve kennissessie over Job Crafting. Wat houdt het in, hoe kan je het concreet toepassen en hoe kan je de resultaten meten? Deze vragen worden beetgepakt door een drietal sprekers die theorie met praktische ervaring combineren. Vanzelfsprekend sluiten we af met een informele netwerkborrel. We hopen je te zien!

Sprekers die je kunt verwachten:

  • Pam van den Bosch & Aline Staal (TalentFirst)
    Pam en Aline zullen je meenemen in de methode van Job Crafting. Hoe gaat het concreet in zijn werk, wat vraagt het van de medewerker, wat betekent het voor leidinggevenden, welk effect heeft het op de organisatiecultuur? Mede aan de hand van een concrete casus van een grote organisatie in de financiële dienstverlening, krijg je meer inzichten en gevoel bij de concrete implementatie van Job Crafting.

  • Mirna Bruins (Key HR Account Manager Lumesse)
    Mirna zal ingaan op hoe een organisatie om kan gaan met beoordeling van medewerkers in een omgeving van minder afgebakende functiebeschrijvingen. Waarbij onderwerpen als het wekelijks transparant meten van de vooruitgang van doelstellingen van de medewerkers, individu gedreven learning en inzage in de kerncompetenties van geambieerde posities.


  • Erik van 't Hof (Vice President Leadership & Learning Development binnen KPN) In zijn rol is Erik medeverantwoordelijk voor een enorme verandering in de manier van samenwerken binnen KPN. Het doel is om van een traditionele structuur naar een flexibele, agile vorm van organiseren te komen. KPN streeft naar een organisatiestructuur die zo flexibel mogelijk kan omgaan met de steeds sneller wisselende eisen van klanten. Bij deze transitie zijn de medewerkers van KPN natuurlijk cruciaal. Maar hoe realiseer je zo’n verandering en neem je de hele organisatie mee? En, wat betekent deze verandering voor de HR processen. Erik komt vertellen over deze change en zal ons meenemen over de eerste uitkomsten van de pilot fase waar KPN nu in zit.

Wij zien er naar uit je te zien op 1 juni in Amsterdam!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Cloudwatch

10 Hogehilweg

1101 CC Amsterdam-Zuidoost

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen