€ 220,37 – € 1.452

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Social Impact Factory Utrecht

40 Vredenburg

3511 BD Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

In de DOE-school gaan we gewoon DOEN. Want dat is nieuw organiseren ook, GEWOON DOEN. Dingen uitproberen, intelligent klungelen, scrummen, liefdesbrieven schrijven en vooral leren. Fouten maken mag, nee, moet. Want wat is eigenlijk een fout? En wie bepaalt dat? Jij toch zeker!?

De DOE-school biedt een verrassende leergang voor iedereen die nou wel eens wil weten wat dat nu eigenlijk is, dat nieuw organiseren, en hoe je het doet. Gewoon doen. In tweewekelijkse sessies van drie uur krijg je de theorie achter én doe je ervaring op met de nieuwste organiseervormen en tools, zoals scrum, lean, het nieuwe werkoverleg, sociocratie en nog veel meer. We gaan liefdesbrieven schrijven met elkaar, intelligent klungelen, oefenen met de consentmethode en vooral veel leren. Aan het einde van de leergang maak je een moodboard van je gedroomde organisatie, en heb je concrete stappen hoe je daar je collega’s in mee kunt krijgen.

De DOE-school is onderdeel van de NO School en bestaat uit 8 bijeenkomsten op donderdagmiddag om de twee weken van 14.00 tot 17.00 uur in de Social Impact Factory in Utrecht. Deelname kost € 175 per keer of € 1200 voor het geheel (bedragen ex. btw, leden en partners van nieuworganiseren.nu krijgen 10 % korting). In het programma zit ook deelname aan het Nieuw Organiseren Festival op 5 oktober (hele dag). De DOE-school is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar nieuwe organisatievormen en technieken (ondernemers, HR-adviseurs, toffe bazen, praktijkmensen, studenten). Mocht je niet in staat zijn om een financiële bijdrage te leveren maar toch graag naar de DOE-school willen komen, mail ons dan voor een alternatief.

Het programma

Donderdag 7 september - Nieuw Organiseren: de mooiste verhalen

Wat kunnen we leren van de beste voorbeelden van nieuw organiseren? Welke ideeën helpen ons verder in deze complexe en snel veranderende tijden? Niet om blind na te volgen, maar om van te leren en je eigen te maken.

Tijdens deze workshop duiken we samen met Ben Kuiken in de voorbeelden van nieuw organiseren. Voorbeelden als Buurtzorg, Hollands Kroon, Finext, Semco en vele andere. Wat maakt dat het werkt, en welke elementen kun je zelf toepassen in je eigen organisatie? Met die elementen gaan we aan de slag.

Donderdag 21 september – Bouwen aan een lerende organisatie

Autonomie, zingeving en meesterschap zorgen ervoor dat medewerkers gemotiveerd zijn om versneld te leren. Het Learn gedachtegoed van Arpa is gebaseerd op de ideeën van Toyota (Lean) over de lerende organisatie, diverse communicatie- en coachingsmodellen en de ideeën van onder andere Ricardo Semler over democratische bedrijfsvoering. Aan de hand van het Learn model leer je anders naar je eigen organisatie te kijken. Je maakt een transformatie door in denken en handelen. Je paradigma’s, de manieren waarop je tegen de wereld aankijkt, verschuiven.

Tijdens deze interactieve NO School bijeenkomst zal Erik Giebels, partner en trainer bij Arpa Learn Instituut, je meenemen in het Learn gedachtegoed. Let wel op. Als je eenmaal door de Learn bril leert kijken, gaat hij niet meer af!

Donderdag 5 oktober – Het Nieuw Organiseren Festival

Na het succes van het Nieuw Organiseren Festival 2016 organiseren we ook in 2017 weer een spetterend Festival, en wel op donderdag 5 oktober 2017.

Leer op deze dag van de pioniers van het nieuwe organiseren. Ga met elkaar in gesprek over de valkuilen en hacks. Leer hoe je beter kunt vergaderen, beslissingen kunt nemen en met elkaar kunt samenwerken. Sta stil bij de bedoeling en maak een sprong in het diepe van het experiment van het nieuw organiseren.

Donderdag 19 oktober – Wil je beter besluiten nemen? Doe het Ger-Consentspel

Hoe zou het zijn als je tijdens een vergadering echt op basis van gelijkwaardigheid en met consent afspraken maakt en besluiten neemt? Zou dat de betrokkenheid en de effectiviteit niet enorm bevorderen? Ervaar de kracht van de CONSENT-methode® door met elkaar het Ger-Consentspel te spelen en krijg concrete handvatten waar je dezelfde dag al mee aan de slag kunt.

Het Ger-Consentspel wordt begeleid door Baudy Wiechers van de CONSENT-methode®.

Meer informatie: www.consentmethode.nl

Donderdag 2 november - Lab Reinventing Organizations

Heb je Reinventing Organizations gelezen en wil je dit nu toepassen in de praktijk? Doe dan mee het het Lab Reinventing Organizations!

Tijdens het Lab Reinventing Organizations maak je een scan van je organisatie om te kijken waar die nu staat en wat de mindset zijn die je organisatie vastzetten. Je leert fris te kijken naar je organisatie en ontdekt wat jullie volgende stap is naar meer zelforganisatie. Je krijgt tools nieuw inrichten van de processen, besluitvorming en overlegvormen van je bedrijf waardoor die zich sneller kan aanpassen aan een veranderende omgeving (oa met elementen van holacracy). Na deze workshop kun je daadwerkelijk aan de slag in je eigen organisatie.

Lab Reinventing Organizations wordt georganiseerd door Toon Franken van Next Level Organiseren en Heleen Kuiper van Adelante Coaching & Advies.

Donderdag 16 november – Het nieuwe werkoverleg

Ook zo’n zin in de volgende vergadering? NOT. Dat kan anders. En dat gaan we leren tijdens de workshop Het Nieuwe Werkoverleg.

Een werkoverleg dat verbinding creëert, betekenisvol is en energie en inspiratie genereert? En dat past bij tijd- en plaatsonafhankelijk werken? Dat is niet zo moeilijk. Je moet het alleen wel even doen!

Het Nieuwe Werkoverleg wordt verzorgd door Troje.

Donderdag 30 november – Van idee naar actie met scrum

Scrum is een slimme, inspirerende en vernieuwende projectaanpak. Steeds meer organisaties gebruiken Scrum om projecten te versnellen en een hogere klantwaarde te behalen. Wil jij in korte tijd meer leren over Scrum en het daarna kunnen toepassen in je eigen projecten? Ga dan met ons scrummen!

De proeverij Van idee naar actie met Scrum wordt verzorgd door Scrum Company

Donderdag 14 december – Dingen die je doen (af)houden van je werk

Wat hebben we geleerd, en hoe passen we dat nu toe in de organisatie waarin we werken? We gaan hacks verzinnen, mol-acties, manieren om onszelf en onze collega’s doen (af)houden van het werk. Liefdesbrieven schrijven misschien wel, of analoog photoshoppen. Ach, we zien wel. We gaan in ieder geval doen, want dat is toch nog altijd de beste manier van denken. En we sluiten af met een heuse kerstborrel.

Deze werkplaats wordt begeleid door Sandra van Kolfschoten

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Social Impact Factory Utrecht

40 Vredenburg

3511 BD Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen