De Schaduw van de Meester @AFAS theater

Venster Acties

Meerdere data

De Schaduw van de Meester @AFAS theater

De Schaduw van de Meester | Julius Rooymans

Door Julius Rooymans | De Schaduw van de Meester

Waar en wanneer

Datum en tijd

za. 26 mrt. 2022 14:00 - za. 16 dec. 2023 17:00 CET

Locatie

AFAS Theater 3 Inspiratielaan 3833 AV Leusden Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

De Schaduw van de Meester

De werken van de wereldberoemde Hollandse Meesters Rembrandt, Johannes Vermeer, Jan Steen, Vincent van Gogh en Mondriaan komen op een fascinerende manier samen in dit grootse project van kunstenaar Julius Rooymans, bekend van de productie ‘Nachtwacht360 - De Keerzijde van Kunst’. De bijzondere samenwerking met AFAS heeft dit nieuwe project mogelijk gemaakt.

Op 22 oktober, 19 november en 17 december organiseren wij een bijzondere bijeenkomst waar Julius de werken presenteert en de uitgebreide film over het maakproces te zien is. Daarna kun je in het AFAS theater de werken bekijken en de bijbehorende audiotour beluisteren.

​Dankzij de royale medewerking van gerenommeerde instituten als Museum Vrolik, Collectie Six, Museum het Rembrandthuis, Allard Pierson en bekende verzamelaars-antiquairs zijn er talrijke historische en originele voorwerpen als serviezen, wapens en decors te zien op de werken. 

Geholpen door de expertise en tomeloze toewijding van vakmensen als meester-grimeur Arjen van der Grijn, kostuumontwerpster Catherine Cuykens, kunsthistoricus Marieke de Winkel en vele coupeurs, zijn de kostuums, sieraden en haarwerken historisch kloppend gemaakt tot in de kleinste details. 

Techniek en figuranten uit de 21ste eeuw wekken de kunstwerken uit de 17e, 19e en 20e eeuw verder tot leven.

Kaarten voor figuranten zijn uitsluitend voor deelnemers die mee hebben gedaan aan het project. Heb je een vraag over de toegangskaarten, stuur dan een bericht naar production@juliusrooymans.nl

Over de organisator

Julius Rooymans is een kunstenaar die zijn verhalen vertelt door foto’s te produceren van grote omvang. Zijn kunstwerken lopen over van scènes, sfeer en symboliek. Jessica Karelsen is de stuwende kracht achter deze projecten.

Het maken van zijn enorme kunstwerken vergt enorm veel productietijd en vakmanschap. Julius heeft hiervoor een uitgebreid team van vakmensen om zich heen verzameld. Wat hen bindt is dat ze gedreven zijn, positief zijn ingesteld en hun vakmanschap uit de tenen halen.