Gratis

De school: een minisamenleving! een lezing door Bram Orobio de Castro

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Flint

Coninckstraat 60

3811 WK Amersfoort

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De school: een minisamenleving

Kinderen leren op school veel meer dan alleen lezen en rekenen. De school is een kleine samenleving waar je ook met elkaar leert samenwerken en samenleven. Samenleven op een school gaat niet altijd vanzelf, het lukt op de ene school beter dan op de andere en zelfs in de ene groep beter dan de andere.

Om het samenleven zo goed mogelijk te laten verlopen zijn ouders, onderwijs- en zorgprofessionals op zoek naar manieren om het gedrag op school zo vorm te geven dat sociale problemen als, eenzaamheid, pesten en agressie kunnen worden voorkomen.

In deze interactieve lezing worden wij op de hoogte gebracht van dat wat werkt en wat we het beste kunnen doen om de sociale ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Gedurende de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen, na afloop van de lezing wil Bram je graag ontmoeten in de foyer van de Flint.

Iets meer over Bram, onze spreker

Bram Orobio de Castro is hoogleraar experimentele ontwikkelingspsychopathologie aan de Universiteit Utrecht, waar hij onderzoek doet naar de ontwikkeling, preventie en behandeling van gedragsproblemen. Bram promoveerde in 2000 aan de VU, ontving in 2004 een VENI en in 2015 een VICI van NWO en is nu projectleider van o.a.: Wat Werkt Tegen Pesten? (NRO), Werkzame elementen in de behandeling van externaliserend gedragsproblemen (ZonMW), Virtual Reality behandeling van gedragsproblemen (NWO), en effectstudies naar ouder- en kindgerichte interventies.

Bram is daarnaast voorzitter van de commissie psychosociale en pedagogische interventies van de Databank Effectieve Jeugd Interventies (NJI/DEI).

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Flint

Coninckstraat 60

3811 WK Amersfoort

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen