Gratis

De smart citizen-wandeling

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

The Döner Company

36A De Ruijterkade

1012 AB Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Wandel op 12 december mee langs de digitale sporen in Amsterdam en ga in gesprek over data, sensoren, en camera’s in de openbare ruimte.

Over dit evenement

Wandel op 12 december mee langs de digitale sporen in Amsterdam en ga in gesprek over data, sensoren, en camera’s in de openbare ruimte. Kan een stad slim zijn of moeten we juist inzetten op slimme burger; smart citizens?

Wat wordt er aan data verzameld en wat gebeurt daarmee? Kun je je nog onbespied wanen in de publieke ruimte van mijn stad? Hoe ziet de ideale digitale stad van de toekomst er volgens jou uit? 

Digitale infrastructuur

Ooit bestond de stad uit bakstenen en staal, gebouwen en wegen. Maar steeds meer is deze infrastructuur vervlochten met een digitaal netwerk dat alles verbindt. Deze digitale sporen vind je overal. Ze helpen ons de stad en haar inwoners steeds verder in kaart te brengen. Tijdens de smart citizen-wandeling kom je deze sporen tegen. Van slimme bewegwijzering die ons leidt, tot camera’s die ons volgen. Je gaat in gesprek over de relatie van bewoners met de technologie in de stad en wordt uitgedaagd je aannames te bevragen en toekomstideëen te delen.  

Wanneer: 12 December

Starttijden: 14:00 uur en 15:00 uur 

Startpunt: Amsterdam CS, IJ-zijde West

Eindpunt: Tolhuistuin 

Nodig: goede schoenen, opgeladen telefoon, flesje water

Afstand en duur wandeling: 
Amsterdam: 
5,3 km
 - 1 uur en drie kwartier

Meer informatie

Bij het startpunt van de wandeling krijg je informatie over de wandeling en ontvang je een wandelpakket met een routekaart en gespreksmateriaal voor tijdens de wandeling. We starten gezamenlijk, daarna wandel je in kleine groepjes, met max 4 mensen. Bij het eindpunt word je ontvangen met koffie en thee. Je kunt je aanmelden met vrienden, of meewandelen met iemand die je nog niet kent en je laten verrassen! 

Er is een kijk-, luister- en leeslijst met extra informatie over het thema. Deze vind je online. 

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

The Döner Company

36A De Ruijterkade

1012 AB Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Waag

Organisator van De smart citizen-wandeling

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen