De Toegankelijke Stad

Venster Acties

De Toegankelijke Stad

Een avond over toegankelijkheid, inlevingsvermogen en universeel ontwerp.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut 25 Museumpark 3015 CB Rotterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Hoe ontwerp je een stad en gebouwen waarin iedereen zich welkom voelt en mee kan doen? AIR en Rotterdam Onbeperkt organiseren op 4 oktober een tour, interactieve lezing en panelgesprek over universeel ontwerp, inlevingsvermogen en een omgeving zonder drempels tijdens de Week van de Toegankelijkheid

Tour (optioneel)

Ervaar deze avond zelf hoe het is om je zintuigen anders te gebruiken. Voorafgaand aan de lezing en het panelgesprek kun je een optionele Zintuiglijke Stadswandeling rondom het Museumpark volgen. Let op: hiervoor moet je je apart aanmelden via deze link.

Interactieve lezing + panelgesprek

Non-visuele ontwerper Simon Dogger laat je ervaren hoe het is om niet te kunnen zien. Ook gaat hij dieper in op de mentaliteit achter inclusief ontwerp aan de hand van zijn projecten, waaronder de nieuwe zintuiglijke bezoekersbeleving die hij ontwikkelt voor Huis Sonneveld.

Vervolgens voegen rolstoelarchitect Ed Bijman, kwartiermaker/architect Séverine Kas en planoloog José Besselink zich bij Simon voor een panelgesprek onder leiding van Funda Müjde. 

Klik hier om meer te lezen over de sprekers en deze avond.

Tickets & programma

Tickets voor de tour en het aansluitende avondprogramma zijn gratis , maar moeten los van elkaar geboekt worden in verband met beperkte capaciteit van de tour. Als je alleen naar het avondprogramma met de lezing en het panelgesprek komt, ben je vanaf 19:00 van harte welkom in Het Nieuwe Instituut voor een hapje en een drankje, waarna het programma start om 20:00 uur.

19:00 - 20:00 Zintuiglijke Stadstour (optioneel & los te reserveren) -> Boek hier je ticket

19:00 - 20:00 Inloop & borrel

20:00 - 21:30 Interactieve lezing Simon Dogger & panelgesprek

Datum: 4 oktober 2022

Locatie lezing & startlocatie tour: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, 3015CB, Rotterdam