Gratis

De toekomst van Accountancy - Poortwachters voor een integere samenleving

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Internationaal Theater Amsterdam

26 Leidseplein

1017 PT Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
17 april, het grote Wwft event 'De toekomst van Accountancy - Poortwachters voor een integere samenleving'.

Over dit evenement

Op 16 april vindt het Tweede Kamer debat met Minister Hoekstra plaats, naar aanleiding van het eindrapport van de Commissie Toekomst Accountancysector. Volgens de commissie is het controlewerk door accountants (nog steeds) onder de maat, en Minister Hoekstra zegt ‘fundamentele’ maatregelen te willen nemen.

Daarom organiseren we daags na het debat, op vrijdag 17 april : Het grote Wwft event ‘De toekomst van Accountancy - Poortwachters voor een integere samenleving’.

We nodigen je van harte uit om aanwezig te zijn bij dit gratis event (deelnemers die het hele programma volgen ontvangen 6 PE-punten).

Diverse sprekers uit politiek, accountancy, advocatuur, journalistiek, fintech en hoog risico branches geven hun visie en commentaar, en gaan met elkaar in debat, over vragen als: waarom is het de politiek, de toezichthouder en het Openbaar Ministerie zo ernst? Doen accountants het eigenlijk wel zo slecht en verwacht men niet te veel van accountants? En hebben accountants wel de handvatten om te voldoen aan de hoge verwachtingen?

Het programma:

11:00: Register Accountant Endymion Struijs kijkt terug op het debat en wat het betekent voor je accountancy praktijk; Anke Feenstra van Hertog’s Advocaten neemt je mee in de (straf)rechtelijke gevolgen van het niet naleven van de Wwft; En Christiaan Dappers vertelt over Grub, de enige compliance-oplossing in Nederland waarmee accountants aantoonbaar voldoen aan alle Wwft-richtlijnen.

13.15: Lunch

14:00: Het grote ‘The Day After’ debat door de Rode Loper Amsterdam, in samenwerking met STUDIOAMS, Olv Antoinette Dijkhuisen en Endymion Struijs.

Inleiding door een Burgemeester, en Panelleden: Marcel Pheijffer, FD columnist en Hoogleraar Forensische Accountancy; Arnout van kempen, accountant en adviseur voor compliance-vraagstukken; Marco Oskam, horeca-ondernemer die roept om naleving van de Wwft, tevens lid van Koninklijke Horeca Nederland; Christiaan Dappers, CEO van ComplianceWise, bedenker van concrete compliance-oplossingen; En Anke Feenstra, advocaat, gespecialiseerd in witwassen en fraude.

16:00: Borrel

We zien je graag op 17 april! Schrijf je nu snel in (let op: het aantal plaatsen is beperkt).

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Internationaal Theater Amsterdam

26 Leidseplein

1017 PT Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen