De toekomst van cultuur in Brabant

Venster Acties

De toekomst van cultuur in Brabant

Een gesprek tussen de culturele sector en (kandidaat)statenleden in aanloop naar de verkiezingen.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

LocHal Burgemeester Brokxlaan 1000 5041 SG Tilburg Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

  • 3 uren
  • eTicket voor mobiel

Op 15 maart mogen we weer naar de stembus. Op die dag kiezen we onze nieuwe statenleden, de volksvertegenwoordigers in de provincie. Kunstloc Brabant, de Kunst van Brabant en DOKc vinden het belangrijk dat bestuurders en statenleden in gesprek blijven met het culturele veld. En dat alle makers, instellingen en mogelijkmakers in de Brabantse culturele sector hun verhaal, hun vragen, hun zorgen en hun suggesties kwijt kunnen aan de provinciale politici. Daarom organiseren we, net als vier jaar geleden, een provinciaal cultuurdebat. Of beter, een gesprek tussen de sector en politici. 

Provincies hebben een belangrijke rol in het cultuurbestel en de provincie Noord-Brabant heeft die rol altijd stevig ingevuld. De bijdrage van de provincie heeft Brabant een stevige culturele positie in het land opgeleverd. Het is dus belangrijk dat de nieuwe en herkozen statenleden goed beslagen ten ijs komen als ze zich bezig gaan houden met de invulling van het cultuurbeleid voor de komende jaren.

Gesprek

Het cultuurdebat vindt plaats op 15 februari, precies een maand voor de verkiezingen. Tijdens deze avond gaan vertegenwoordigers uit de culturele sector in gesprek met statenleden en woordvoerders cultuur van de provinciale politieke partijen. In drie rondes worden vertegenwoordigers van deze politieke partijen bevraagd over hun plannen voor kunst en cultuur in Brabant. 

De drie hoofdthema’s van de avond zijn:

- Maken in Brabant (over het makersklimaat in Brabant, over ruimte en vernieuwing, over culturele organisaties en instellingen)

- Kunst heeft de toekomst (over verbeeldingskracht die nodig is om ons een toekomst voor te stellen, over het belang van kunst en cultuur voor andere domeinen)

- Kunst en cultuur voor alle Brabanders (over educatie en participatie, de sociale basis, over diversiteit en inclusie, en over het publiek voor kunst en cultuur).

Deze avond wordt georganiseerd door Kunstloc Brabant in samenwerking met De Kunst van Brabant, DOKc en vertegenwoordigers uit de culturele sector.

Wil je bij dit debat aanwezig zijn? Meld je dan snel aan.

Illustratie: Jill Heesbeen

Fotograaf aanwezig!

Bij deze bijeenkomst, georganiseerd door Kunstloc Brabant, worden foto’s gemaakt. Deze kunnen gepubliceerd worden op onze websites, social media en in drukwerk. Je kunt het bij een van onze medewerkers aangeven wanneer je liever niet in beeld wilt verschijnen.

Ook achteraf is het nog mogelijk bezwaar te maken tegen het gebruik van het beeldmateriaal. Wil je liever dat we een foto waarin je bent te zien verwijderen? Laat ons dit weten via privacy@kunstlocbrabant.nl en vermeld de url waar je de media hebt aangetroffen, dan verwijderen wij het zo spoedig mogelijk.