Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

De toekomst van het vak industrieel ontwerpen

BNO

Woensdag 27 maart 2019 van 19:00 tot 22:00 (CET)

De toekomst van het vak industrieel ontwerpen

Ticketinformatie

Tickettype Verkoop eindigt op Prijs Servicekosten BTW Aantal
BNO-lid 2 apr. 2019 Gratis € 0,00 € 0,00
Overig 2 apr. 2019 € 10,00 € 0,00 € 2,10

Deel De toekomst van het vak industrieel ontwerpen

Evenementdetails

Op 27 maart organiseren wij een bijeenkomst waarbij de toekomst van het vak industrieel ontwerpen vanuit verschillende invalshoeken wordt besproken. Onderdeel van het programma is tevens de installatie van Wolfram Peters, Gerbrand Bas en Jeroen van Erp als erelid van de BNO.

Technologische innovatie en informatietechnologie, social design en duurzaamheid, ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en bij opleidingen. Verschillende sprekers delen uitlopende visies op het vak.

Hoe kijken industrieel ontwerpers naar de toekomst? Hoe kunnen verdienmodellen er uitzien? Gaan we naar een ruileconomie? Hoe sluiten de WO- en HBO-opleidingen hun curriculum op dit alles aan? En wat is hierbij de invloed/rol van digital design?


Sprekers


Moderator van deze avond, Jeroen Junte is freelance journalist, schrijver, curator, researcher met een focus op design en architectuur. Hij is vaste medewerker bij de Volkskrant, Elle Decoration en Architectuur NL en publiceert regelmatig in internationale magazines als Frame and DAMN.


Ontwerper Jeroen van Erp is afgestudeerd op Industrieel Ontwerp aan de TU Delft waar hij nu werkzaam is als professor Concept Design. Hij is één van de oprichters van Fabrique, een multidisciplinair designbureau waar hij momenteel partner en innovatiestrateeg is.


Stephan Blom is opleidingsmanager industrieel product ontwerpen aan de Hogeschool Rotterdam en geeft invulling aan aan het curriculum van de opleiding.


Coos Ontwerpt is het bedrijf van Eva Coosje van der Velde. Zij heeft een product ontwerpbureau gespecialiseerd in sociale en duurzame projecten. Ze heeft de opleiding Industrieel Product Ontwerp gedaan aan de Hogeschool Rotterdam.


Wouter van Dijk is lead UX designer bij CLEVER°FRANKE een interactief ontwerpbureau uit Utrecht. Ze zijn gespecialiseerd in informatie- en datavisualisatie en ontwikkelen innovatieve oplossingen voor complexe problemen.


NextGenners is een venture builder die digitale producten en diensten ontwikkelen voor corporates met jonge tech-focused designers. Maarten en Esther zijn twee van de oprichters en beiden afgestudeerd op SPD aan de TU Delft.


Vicky Fasten is zakelijk adviseur van de BNO. Zij heeft ruime ervaring als bedrijfsadviseur voor creatieve en culturele ondernemers. Na consultancy functies bij o.a. Total in Support en de Maxwell Group richtte ze een eigen financieel adviesbureau op. Behalve als individuele dienstverlener was ze ook actief als trainer en workshopleider.

 

Installatie BNO-ereleden


Wolfram PetersGerbrand Bas en Jeroen van Erp zijn op 14 maart benoemd als erelid van de BNO vanwege bijzondere verdiensten voor het vak en/of de vereniging.

Omdat ze daarnaast een bijzondere betekenis hebben voor het vak industrieel ontwerpen worden ze tijdens deze bijeenkomst geïnstalleerd als erelid. Zij worden kort toegesproken en komen zelf uiteraard ook aan het woord.

De laudatio's worden uitgesproken door Madeleine van Lennep (Gerbrand Bas), Jann de Waal (Jeroen van Erp) en Hans Robertus (Wolfram Peters).

 

Programma


Moderator van het programma is Jeroen Junte.

19.00 uur - inloop

19.30 uur - Introductie

19.35 uur - Stephan Blom (IPO Rotterdam)

19.55 uur - Eva Coosje van der Velde (ondernemer en Alumni IPO)

20.00 uur - Maarten Zoet & Esther Zijtregtop (NextGen)

20.05 uur - discussie / vragen

20.20 uur - Jeroen van Erp (TU Delft, Fabrique)

20.40 uur - Wouter van Dijk ( CLEVER°FRANKE)

20.45 uur - Vicky Fasten (zakelijk adviseur BNO)

20.50 uur - discussie / vragen

21.00 uur - installatie BNO-ereleden

21.30 uur - borrel

  

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in CIRCL, de circulaire ontmoetingsplaats op de Zuidas te Amsterdam.

 

Tickets

BNO-leden: gratis
Niet-leden: 12,10 euro (incl. BTW)

Foto event: Speelstukken voor Havenbedrijf Rotterdam door Coos ontwerpt / Fotograaf: Eva Coosje van der Velde.

Heb je vragen over De toekomst van het vak industrieel ontwerpen? Neem contact op met BNO

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


CIRCL
1 B Gustav Mahlerplein
1082 MS Amsterdam
Nederland

Woensdag 27 maart 2019 van 19:00 tot 22:00 (CET)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

BNO

De Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) verbindt en vertegenwoordigt een unieke diversiteit aan professionele ontwerpers en ontwerpbureaus in Nederland.

  Contact opnemen met de organisator

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.