De Vespers van Rachmaninov
€ 19,99
De Vespers van Rachmaninov

Evenementgegevens

Deel dit evenement
Datum en tijd
Locatie
Locatie

Grote of Jacobijnerkerk

4 Bredeplaats

8911 EP Leeuwarden

Netherlands

Bekijk kaart

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De Vespers van componist Rachmaninov is een van de mooiste en indrukwekkendste koorwerken uit de vorige eeuw. Dit werk voor een a-capellakoor wordt door velen beschouwd als een hoogtepunt in de Russische geestelijke muziek. Dit is bijzonder, want de niet bijster religieuze Rachmaninov stond in die tijd vooral bekend als begenadigd pianist en dirigent die hoofdzakelijk orkestmuziek, kamermuziek en pianowerken componeerde. Hij volgde hiermee het voorbeeld van Tsjaikovski met diens gelijknamige werk uit 1882.

Rachmaninov maakte in de Vespers gebruik van een liturgische tekst van de Russisch orthodoxe kerk, alsmede veel oude, kerkelijke melodieën. Deze traditionele teksten en melodielijnen vormen de basis bij het componeren van dit acht- tot twaalfstemmige koorwerk. De bijzondere harmonieën, de grote verschillen in dynamiek en het veelvuldig opsplitsen van de stemgroepen maken deze Vespers tot een monumentaal werk.

Met dit prachtige en uitdagende concertprogramma viert het Noord Nederlands Concertkoor (NNCK) haar 25-jarig jubileum. Het koor is in 1992 opgericht door het Noord Nederlands Orkest vanuit de behoefte aan een eigen koor en is daarmee uniek in Nederland. Het NNCK telt 140 leden, heeft meer dan 400 concerten gegeven en is samengesteld uit de beste amateurzangers uit het Noorden. De Vespers van Rachmaninov  is het tweede concert waarbij het NNCK een koorwerk uitvoert zonder het orkest. Het eerste a-capellaconcert  was in het jaar 2000 onder leiding van Leendert Runia.

Dirigent bij deze concerten is Louis Buskens
Solisten zijn Femke de Boer (alt-mezzo) en Eyjólfur Eyjólfsson (tenor)

In de prijs van het ticket is € 0,99 voor administratiekosten opgenomen.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende fondsen:

Meewerkende fondsen

Delen met vrienden
Datum en tijd
Locatie

Grote of Jacobijnerkerk

4 Bredeplaats

8911 EP Leeuwarden

Netherlands

Bekijk kaart

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen