De waarde van cultuur na corona

De waarde van cultuur na corona

Venster Acties en details

Niet beschikbaar

Datum en tijd

Locatie

Domplein 29

29 Domplein

3512 JE Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Hoe wordt – twee jaar na de uitbraak van de pandemie - de waarde van cultuur gedefinieerd en onderzocht?

Over dit evenement

Op 30 Juni a.s. organiseert de Boekmanstichting in samenwerking met de Landelijke Werkgroep Cultuurbeleid en de Universiteit Utrecht het landelijk congres: De waarde van Cultuur na Corona. Tijdens de conferentie maken onderzoekers en beleidsmakers de balans op. Welke (beleids)condities zijn er nodig om die waarde optimaal tot zijn recht te laten komen? Wat is de rol van de landelijke en lokale overheid, welke die van het particuliere initiatief? Wat kan wetenschappelijk onderzoek betekenen voor toekomstig cultuurbeleid?

Al tijdens de lockdown riepen vertegenwoordigers uit de culturele sector, maar ook de Raad voor Cultuur op tot nieuwe initiatieven om de culturele en creatieve sector ‘wendbaarder en weerbaarder’ uit de coronacrisis te laten herrijzen. Met het congres willen we bijdragen aan een stevige kennisbasis onder toekomstig cultuurbeleid en aan een vruchtbare samenwerking tussen de wereld van wetenschappelijk onderzoek en beleid.

Staatssecretaris Gunay Uslu (cultuur en media) zal het congres openen, waarna zij samen met prof.dr. Marcel Levi (voorzitter van NWO, Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) de 5e Boekman Dissertatieprijs zal uitreiken. De prijs is een initiatief van de Boekmanstichting en NWO Sociale en Geesteswetenschappen. De staatssecretaris en de voorzitter van NWO verzorgen in de ochtend beiden een inleiding over het thema van de conferentie. Derde spreker is de gerenommeerde cultuurwetenschapper Eleonore Belfiore. In de middag presenteren onderzoekers - vanuit een diversiteit aan disciplines - recent onderzoek naar de waarde van cultuur dat uitdaagt om met beleidsmakers in gesprek te gaan: over perspectieven na corona, over de consequenties voor cultuurbeleid, over de agenda voor toekomstig onderzoek. 

Graag attenderen we u op het feit dat het academiegebouw van de Universiteit Utrecht rolstoeltoegankelijk is.

Meer informatie over het programma: https://www.boekman.nl/activiteit/landelijk-congres-de-waarde-van-cultuur-na-corona/

Tickets: Earlybird tickets uitverkocht ; Normale tickets €60 ook uitverkocht

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen