De wederopbouw van Rotterdam

Venster Acties

De wederopbouw van Rotterdam

Henk Stroeve presenteert de highlights van de wederopbouw in Rotterdam en laat zien hoe groot de invloed daarvan is op de huidige binnenstad

Door Bibliotheek Rotterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

di. 11 apr. 2023 10:30 - 12:00 CEST

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam 110 Hoogstraat 3011 PV Rotterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 1 uur 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Henk Stroeve presenteert de highlights van de wederopbouw in Rotterdam. De wederopbouw was een periode van herstel van ca 15 jaar na de 2e Wereldoorlog. Hier en daar was het herstel in Rotterdam al gedurende de oorlog begonnen.

Hij laat, ter vergelijking, wat vooroorlogse beelden van de Rotterdamse binnenstad zien en gaat in op de hoofdlijnen van het eerste en het tweede herstelplan en laat zien hoe groot de invloed daarvan is op de huidige binnenstad.

Gilde Rotterdam is een organisatie van vrijwilligers. Zij hebben kennis en ervaring opgedaan in werk, studie en/of hobby's en delen dit graag belangeloos met anderen. De manier waarop zij dat doen is informeel; informatie die afgestemd wordt op jouw vragen en wensen.

Praktische informatie

  • Locatie: Centrale bibliotheek, 3e verdieping
  • Toegang: Gratis voor leden, € 2,50 voor niet-leden
  • Aanmelden: via Eventbrite

Over de organisator

Georganiseerd door
Bibliotheek Rotterdam

Een van de drukstbezochte plekken van Rotterdam is de bibliotheek: hét kenniscentrum en culturele podium van Rotterdam. Natuurlijk kun je boeken, muziek en films lenen, maar ook voor activiteiten, workshops, goede studie- of werkruimte, het huren van een zaal of bijwonen van een voorstelling ben je welkom.

€ 0 – € 2,50