'De Weg', muziektheatervoorstelling, rondom het thema migratie

Venster Acties

'De Weg', muziektheatervoorstelling, rondom het thema migratie

Een ontroerende muziektheatervoorstelling rondom het migratieverhaal van Ekaterina Levental, een gevierde mezzosopraan en harpiste

Door Bibliotheek Den Haag

Waar en wanneer

Datum en tijd

zo. 23 apr. 2023 14:00 - 15:15 CEST

Locatie

Centrale Bibliotheek Spui 68 2511 BT Den Haag Netherlands

Over dit evenement

  • 1 uur 15 minuten
  • eTicket voor mobiel

“De Weg” vertelt het verhaal van Ekaterina Levental. Over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Die weg door verschillende landen begon in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Door oplaaiend antisemitisme na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie kon haar familie daar niet blijven.

Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. En hoe ze daarna haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop. De Weg is een bijzonder en toch ook zeer herkenbaar verhaal.

Tekst en uitvoering: Ekaterina Levental

Regie en vormgeving: Chris Koolmees

De Weg is een productie van: LEKS compagnie

Over de organisator