De weg naar geluk; altijd onderweg - Met Lex van den Oever

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Floreshuis

19D Floresplein

9715 HH Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

“Ook al wil alles en iedereen mij voortdurend overtuigen van het tegendeel: het enige écht belangrijke is innerlijke vrede.”

Voor de Chinese filosofen is de Weg, de Dao op zichzelf genoeg. Voor ons Westerlingen niet. Wij willen altijd weer ergens naartoe. Wij willen dat de weg ergens toe leidt. Naar geluk, bijvoorbeeld. Wij willen een rekensommetje kunnen maken. Als ik nou dit en dit en dit doe, en vooral… dit en dit en dit koop, deze auto rijd, in dit huis woon, dan word ik gelukkig. Filosoof Lex van den Oever vindt dat maar een flauw spelletje.

Sterker nog, het concept geluk maakt hem ongelukkig. Hij stelt dan ook: Weg met dat nare geluk!

In deze interactieve lezing gaan we kijken naar hoe de geluksrace over de consumptiesnelweg anders kan. Niet dat we nu ineens allemaal de Oosterse filosofie moeten gaan idealiseren. Maar dat we eens gaan kijken hoe we weer terug komen bij de basis: betekenis. Een rijk leven. Een mooie staat van zijn. Elke dag weer. Dát kan namelijk. Dát is een spel dat de moeite waard is om te spelen.


De spreker van deze avondLex van den Oever is filosoof MA, coach en krijgskunstenaar. Met zijn bedrijf Oever in Zicht ondersteunt hij mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Hij is ook toekomstig auteur van een bestseller maar dat weet nog niemand dus niet door vertellen a.u.b

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Floreshuis

19D Floresplein

9715 HH Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen