€ 5 – € 21

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bostheater Ommen

Besthemerberg 1

7731 PB Ommen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

DE WILDE STAD

De Wilde Stad schetst een beeld van de grote stad vanuit een totaal nieuw perspectief, namelijk dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten.

Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een film die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien. De filmmuziek is in samenwerking met het platenlabel TopNotch samengesteld met nummers van onder andere The Kik, Spinvis, Sef, Thomas Azier, My Baby en Manke Nelis. Dit maakt de film tot meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop (voice over: Martijn Fischer).

FILMLOCATIE: DIEREN IN DE STAD
Amsterdam, met zijn reputatie en ambities als ‘groene’ stad, is het podium van een up beat verkenningstocht naar de diepe en vaak humoristische band tussen mens en dier. De marktkoopman en de blauwe reiger, de vuilnisman en de krijsende meeuw, de avant-garde kunstenaar en de stadsrat, de woonboot-bewoner en de meerkoeten op hun drijvende nest, hangjongeren in Amsterdam-West en een bende luidruchtige kraaien. In het kielzog van ’s werelds meest succesvolle diersoort, de mens, hebben veel dieren en planten hun leefgebied naar de stad uitgebreid. De meeste mensen wonen in steden. Dat zal alleen maar verder doorgroeien naar 70% van de totale wereldbevolking in 2050. De stad wordt in de toekomst het dominante ecosysteem. De natuur laat zich er niet onder krijgen en past zich aan de veranderende omstandigheden aan. De stad is een urban jungle, een wonderbaarlijk natuurgebied. De stijl van de film is dynamisch vanuit het oogpunt van de dieren, de mensen en de stad zijn het ‘decor’. In de vorm van een mozaïek-film waarbij meerdere verhalen binnen de stad spelen aan de hand van 1 of meerder karakters (dieren) die elkaar terloops of direct raken. Locatie is zoveel mogelijk de binnenstad van Amsterdam met uitstapjes naar het havengebied, IJburg, de Zuid-as of een uitstapje naar het Arnhemse moerriool als ondergronds filmset.

De kijker wordt door Abatutu meegenomen op ontdekkingstocht. De kat is een rasechte Amsterdammer. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven, simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met de mobieletelefoon. Hij heeft het straatbeeld in de loop der jaren zien veranderen en verbaast zich ermeer en meer over. Hij heeft een missie; de mensen bewust maken van alles wat er in de stad te zien en tebeleven is. Hij neemt de rol van gids op zich en wil dat de kijkers de stad door zijn ogen zien. Hij spreekt het publiek min of meer toe en is daarin af en toe wat pedant. Hij is tenslotte niet de eerste de beste, hij voelt zich een stadsbewoner in optima forma. Af en toe valt hij uit zijn ‘rol’ en laat zich meeslepen door zijn emoties. Dan is hij even niet meer de gids maar emotioneel betrokken bij wat hij ziet en meemaakt. Filmkat Abatutu wordt ook wel de George Clooney onder de dierenacteurs genoemd. Zo heeft hij in de film Wiplala en de televisie serie Dokter Tinus gespeeld.


Veelgestelde vragen

DUO of FAM(ilie) ticket, hoe werkt dat?

Alleen naar de film? Dat kan. Maar samen is leuker toch? Daarom 'groepskorting' als je met zijn tweeën of zelfs nog meer gaat. Het enige is dat je tegelijk moet binnenkomen. Heb je een FAM XL (5 personen) ticket en jullie komen met zijn drieën bij de kassa maar de rest komt later? Vette pech! Of wachten tot je compleet bent of de andere twee zullen alsnog een los ticket moeten kopen. GEEN UITZONDERINGEN.

P.s. Je hoeft geen familie van elkaar te zijn, je mag ook als (vrienden)groep een FAM(ilie) ticket gebruiken :).


Let op: Beperkt aantal per actiekaart.


Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Parkeren nabij het openluchttheater is zeker mogelijk. Gebruik het volgende adres in je navigatiesysteem:

Besthemerberg 1, 7731 PB, Ommen

Eenmaal aangekomen op het recreatiecentrum helpen onze vrijwilligers je graag op weg (naar een parkeerplek!).


Wat mag ik meebrengen naar het evenement?

Het is niet toegestaan om zelf consumpties mee te nemen. Stichting Bostheater Ommen werkt vrijwel zonder subsidies en volledig met vrijwilligers. Daarom zijn inkomsten uit horecaverkoop voor ons van groot belang. Voor een gezellig avondje Bostheater ben je daarom van harte welkom bij onze bar! Munten zijn te koop voor € 2,- (!!) en het gehele seizoen geldig.


Mag ik mijn hond meenemen?

Helaas, honden zijn niet toegestaan bij betaalde voorstellingen. U kunt dan dus niet naar binnen, laat uw huisdieren dus bij betaalde voorstellingen thuis.


Is er een mogelijkheid om te overnachten (na)bij het Bostheater?

Jazeker! Het Bostheater ligt op het recreatiecentrum de Besthmenerberg. U kunt op de camping verblijven als u wilt, ook zijn er huisjes te huur.

Een plaats reserveren of een overnachting boeken kunt u hier doen: https://www.besthmenerberg.nl/
Verder zijn er in Ommen meerdere hotels, b&b’s en andere campings te vinden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bostheater Ommen

Besthemerberg 1

7731 PB Ommen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen