De wondere wereld van vrouwelijke gezondheidsklachten

Venster Acties

De wondere wereld van vrouwelijke gezondheidsklachten

Mirjam Kaijer(journalist, columnist en oud verpleegkundige) spreekt over vooroordelen tegenover gezondheidsklachten van vrouwen in de zorg.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Kennemerwaard Locatie Alkmaar Centrum 2 Gasthuisstraat 1811 KC Alkmaar Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

Mirjam Kaijer, journalist, columnist en oud-verpleegkundige, vertelt over de vooroordelen over het vrouwelijk lichaam in de gezondheidszorg. Tijdens deze avond spreekt zij niet alleen over haar eigen ervaring maar brengt zij dit ook op een luchtige en charismatische manier over.

Zelf opgeleid als verpleegkundige, schreef Mirjam naar aanleiding van haar eigen ervaring met onverklaarde gezondheidsklachten het boek ‘Ik ben geen man’ en richtte de stichting Voices for Women op. In september is zij in gesprek gegaan met de minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers en heeft zij samen met 50 andere vrouwen een petitie met 41.768 handtekeningen overhandigd. Op 6 oktober komt zij naar de bibliotheek in Alkmaar Centrum!

Wist je dat 80% van de patiënten met onverklaarde klachten vrouw is? Zo is 75% van de mensen die last hebben van een auto-immuunaandoening vrouw en krijgen vrouwen 2 keer zo vaak een depressie als mannen. Hiervoor zijn geen duidelijke oorzaken, omdat wetenschappelijk onderzoek naar gezondheidsklachten vooral plaatsvond op mannen. Hierdoor worden vrouwen niet juist behandeld waarbij hun klachten bijvoorbeeld worden afgedaan met de stempel ‘burn out’.

€ 6,20