De Zwitserland concerten

Venster Acties

De Zwitserland concerten

Huygens Vocaal Ensemble zingt acapella werken van Bach, Bruckner, Tijssen, Dislter en Mendelssohn

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Grote of Andreaskerk 2 Markt 8051 EZ Hattem Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

Het Zwitserland concert door Huygens Vocaal Ensemble

Het kamerkoor Huygens Vocaal Ensemble verzorgt op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober uitvoeringen van het ‘Zwitserland Programma’ in Zwolle en Hattem. De week daarna vertrekt het koor naar Basel Zwitserland voor een uitvoering aldaar.

Het Huygens Vocaal Ensemble is een dynamisch kamerkoor onder leiding van dirigent Hans Tijssen. Het ensemble heeft een voorliefde voor nieuwe muziek maar voert ook vol verve het traditionele repertoire uit. De komende concerten zijn een mooie mix van deze twee elementen. Prachtige grootse werken uit Barok en Romantiek aangevuld met hedendaagse composities. Een vertrouwd en tegelijk verrassend programma in de mooie akoestiek van de Plantagekerk in Zwolle en de Grote kerk in Hattem.

Het ensemble is uitgenodigd door het Zwitserse ‘Kammerchor Notabene’ om samen met hen een programma uit te voeren in de Pauluskerk in Bazel. Het contact met het Zwitserse kamerkoor stamt al uit 2009. Het koor was toen te gast in Hattem en werkte samen met HVE in één van de parkeergarage concerten.

Ditmaal gaan de Huygianen naar Bazel om samen met Notabene een programma te brengen waarin enkele hoogtepunten van de a capella koorliteratuur een plek hebben gevonden. Op het programma staat onder andere het beroemde motet ‘Jesu meine Freude’ van Bach en het dubbelkorige ‘Mitten wir im Leben sind’ van Mendelssohn. Naast deze publiekslievelingen ook werk van Anton Bruckner, dirigent Hans Tijssen en Hugo Distler.

Deze werken zullen ook in Zwolle en Hattem te horen zijn tijdens de concerten van het Huygens Vocaal Ensemble.

Vanaf € 12,50