Dear Ghost

Venster Acties en details

Vanaf € 7,39

Datum en tijd

Locatie

ZIMIHC theater Wittevrouwen

55 Bouwstraat

3572 SP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

“Dear Ghost” is een dansvoorstelling met muziek, waaronder live muziek en spoken word (Engels), over het leven na de dood.

Over dit evenement

De dood is een aspect van het leven waar iedereen – ongeacht leeftijd, etniciteit, geaardheid en geloofsovertuiging – vroeg of laat mee te maken krijgt. Deze voorstelling is een interdisciplinair en intercultureel project van alumni en studenten van de HKU.

Tijdens de voorstelling wordt door middel van dans en muziek een gevoel van verbinding gecreëerd met dierbaren in het hiernamaals. “Dear Ghost” gaat over stilstaan bij dat wat is geweest, het herbeleven van deze herinneringen en de persoonlijke geschiedenis van het individu.

“Dear Ghost” is ontstaan door een gemeenschappelijke interesse in hedendaagse maatschappelijke kwesties, zoals ongelijkheid en onrechtvaardigheid. Deze interesse is vormgegeven in een fictief, magisch verhaal. Geïnspireerd door onder andere het Geestenfestival in China en de Dag van de Doden in Mexico, wordt het verhaal verteld van “Ghost”. 

Het verhaal wordt belicht vanuit verschillende perspectieven, met behulp van onder andere choreografie, scenografie, muziek, geluid en kostuum. Het geheugen, en de daarbij behorende herinneringen, speelt een grote rol in het verhaal en hangt nauw samen met de compositie op het gebied van muziek en beweging. Bij het ophalen van een herinnering wordt iets opgebouwd vanuit losse fragmenten van de geleefde ervaring.

Credits:

Yingyi Wu – Choreograaf/Dramaturg/Performer/Producer/PR

Renzo Kloosterman – Componist/tekstschrijver

Raphael Jens – Componist/Guitarist 

Marlin van Ek – Spatial/licht designer

Lian Bi – Kostuum designer 

Sanne Bakker – Graphic designer  

Shimon Kamada – Schilder voor het posterbeeld

Met dank aan: 

HKU X 

Gemeente Utrecht 

Voorstelling 1: 19.30 uur

Voorstelling 2: 21.00 uur

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen