Gratis

Debat: Basisinkomen tussen droom en werkelijkheid

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Hogeschool Odisee

Aula 0105

Stormstraat 2

Bruxelles, 1000

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Itinera nodigt u graag uit op 4 oktober 2017 voor het Itinera-debat ‘Basisinkomen tussen droom en werkelijkheid’ in hogeschool Odisee, aula 0105, Stormstraat 2 in Brussel (17.30 – 19.00 uur).

Het ‘universeel basisinkomen’ staat in grote belangstelling. Kan het basisinkomen een antwoord zijn op hardnekkige sociale problemen? Is het een noodzaak voor het robottijdperk? Is het de methode voor een efficiënte welvaartsstaat? Tijdens dit event komen twee nieuwe boeken met twee verschillende visies aan bod. Prof. dr. Marc De Vos en Fellow Simon Ghiotto geven een kritische analyse die feiten, fictie en haalbaarheid centraal stelt. Prof. dr. Philippe Van Parijs biedt een breed beeld waarin universeel basisinkomen als fundamenteel wenselijk wordt verdedigd.

Programma

17.30 – 17.45 uur: Ontvangst

17.45 – 18.00 uur: Het basisinkomen gewikt en gewogen. Prof. dr. Marc De Vos (Itinera en UGent), co-auteur van ‘Basisinkomen tussen droom en werkelijkheid’(Itinera, 2017).

18.00 – 18.15 uur: Waarom het basisinkomen? Prof. dr. Philippe Van Parijs (UCLouvain en KU Leuven), voorzitter van International Advisory Board van het Basic Income Earth Network, en co-auteur met Yannick Vanderborght van ‘Basic Income. A radical proposal for a free society and a sane economy’ (Harvard UP, 2017).

18.15 – 19.00 uur: Debat met Marc De Vos, Simon Ghiotto en Philippe Van Parijs.

Het event vindt plaats in het Nederlands en het Frans.

Wij hopen van harte u te kunnen verwelkomen voor dit event. De deelname is gratis maar de plaatsen zijn beperkt.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Hogeschool Odisee

Aula 0105

Stormstraat 2

Bruxelles, 1000

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen