Gratis

December Lecture - Buiksloterham; What’s going on?

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Asterweg 15

15 Asterweg

1031 HL Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Buiksloterham; What’s going on? Architecten Showroom Amsterdam neemt je dit keer mee naar Noord!

Over dit evenement

Foto: Impressie van verschillende Open Building projecten in de wijk Buiksloterham, Amsterdam. Render door WAX, Den Haag.

In Buiksloterham (waar je 10 jaar geleden niet wilde zijn toch?) ontstaat een dynamische, hippe stadswijk waar wonen en werken in rap tempo wordt vormgegeven. De ambitie op het gebied van circulariteit is hoog, de randvoorwaarden zijn op zijn minst uitdagend! Welke rol speelt de gemeente Amsterdam?

Maar liefst 3 betrokken architectenbureaus presenteren hun visie op ‘What’s going on in Buiksloterham’ en laten zien welke projecten er gerealiseerd zijn of gaan worden.

Het woord is aan:

- Space Encounters, Joost Baks;

Oumuamua en andere projecten in de Buiksloterham zoals het Gezondheidscentrum Joolz en toekomstige projecten

- Mei Architects & Planners, Robert Winkel;

Project Max & Moore aan de Asterweg

- Marc Koehler Architects, Eric Thijssen en Luke van der Vorst;

Superlofts // Poppies // MARK // intro Open Building Audio Tour

Moderator: Caroline Kruit, DAX Creative Company

Programma:

16.00 - Inloop

16.30 - Opening programma;

Welkom bij Oumuamua mede namens ASA

Introductie Buiksloterham, What’s going on?

16.55 - Space Encounters, Joost Baks

17.15 - Mei Architects & Planners, Robert Winkel

17.35 - Marc Koehler Architects, Eric Thijssen

18.00 - Debat: Buiksloterham, waar gaat het heen?

18.20 - Afsluiting: borrel & bites

Locatie:

Dat kan alleen in Buiksloterham zijn! ASA is te gast bij Oumuamua, de pop-up waar je geweest moet zijn. Eind 2019 sluit deze unieke plek op de Asterweg 15 met club, bar, restaurant en expositieruimte. Slechts een paar minuten van de Adam Toren en met parkeren voor de deur.

Meer over de bijdragen van:

- Space Encounters, Joost Baks

‘Oumuamua, een plek waar werken, eten en cultuur samenkomen’ waarom heeft Space Encounters deze plek - dit gebouw - omarmd?

Space Encounters noemt zich de Buiksloterham-specialist. Inmiddels zijn projecten als het tijdelijke Gezondheidscentrum en de kantoren van Joolz in gebruik. Wat komt er nog aan op de Buiksloterham van Space Encounters. En waar moet het naar toe? - Mei Architects & Planners, Robert Winkel

Op de locatie van Oumuamua wordt in januari 2020 begonnen met de bouw van project Max & Moore; een modern kantorencomplex met een in de Buiksloterham passende robuuste uitstraling. Mei streeft naar het behalen van BREEAM Excellent voor hun gebouw en wil een gezonde en groene werkomgeving creëren voor de gebruikers. Hoe gaat dat eruit zien?

- MKA, Marc Koehler Architects, Eric Thijssen & Luke van der Vorst

Marc Koehler ontwikkelde het concept Superlofts, dat op steeds meer locaties in Nederland samen met bewoners wordt vertaald naar flexibele en duurzame woongebouwen. In de Buiksloterham is Superlofts Ridderspoorweg reeds gerealiseerd en Superlofts Republica is in aanbouw. Ook werkt MKA aan Poppies, een circulair woongebouw van houtbouw en aan MARK, een hoogwaardige mixed-use, 9 verdiepingen tellend gebouw met een stoere, industriële uitstraling die inspiratie put uit de New Yorkse midtown architectuur .

MKA is mede-initiatiefnemer van Open Building NL, een platform waar architecten en ingenieurs hun kennis over en ervaring met Open Bouwen uitwisselen en delen en gezamenlijk research doen naar de bouwopgaven van deze tijd. Open Building propageert een scheiding tussen bouwkundige systemen waardoor deze los van elkaar aangepast kunnen worden en gebouwen meerdere levenscycli kunnen hebben. Het flexibele deel van de gebouwen wordt in samenspraak met de gebruikers ontwikkeld.

Vanuit het platform Open Building NL wordt de Open Building Audio Tour ontwikkeld; een gids langs recent opgeleverde projecten in Amsterdam. In Buiksloterham staan veel “Open Buildings”; projecten als Superlofts, PATCH22, BlackJack, Stories Buiksloterham en CiWoCo spelen in op een vraaggestuurde markt en en tonen een nieuwe architectuur voor het individu en het collectief.

Dit event is exclusief voor (interieur) architecten, projectontwikkelaars, vastgoedinvesteerders en opdrachtgevers. Aanmelden met zakelijk e-mailadres via Eventbrite is verplicht.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Asterweg 15

15 Asterweg

1031 HL Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen