€ 30,25 – € 242

DEN's Digital Transformation Conference: Towards a hybrid cultural practice

Venster Acties en details

Vanaf € 30,25

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Een week lang inspiratie, informatie en kennis over digitale transformatie voor iedereen die cultuur maakt.

Over dit evenement

De Digitale Transformatie Conferentie: Naar een hybride culturele praktijk. Dat is de titel die de Week door DEN van 31 mei t/m 4 juni heeft meegekregen. Met de lessen van de crisis in het achterhoofd kijken we vooruit naar een nieuwe toekomst voor cultuur. Een toekomst waarin digitaal en analoog, online en offline elkaar versterken en aanvullen.

In het programma verspreid over een week komen inzichten en handvatten, analyse en discussies op het gebied van digitale transformatie voor de culturele sector aan bod. Zodat je voor jezelf als cultuurprofessional en samen met collega’s voor je organisatie de waarde van de digitale transformatie ziet en ook direct handvatten krijgt om hierin stappen te zetten.

Programma

Het programma van De Digitale Transformatie Conferentie vindt van 31 mei t/m 4 juni elke dag van 12-17u online plaats. Deelnemers krijgen toegang tot het online platform met keynotes, workshops, interactieve lezingen en grote en kleinere presentaties. Het programma wordt de komende periode uitgebreid.

Tickets geven toegang tot alle keynotes, lezingen en presentaties. Daarnaast zijn er meerdere workshops per dag. Iedere tickethouder kan deelnemen aan 1 workshop per dag. Vooraf aanmelden voor workshops is verplicht, tickethouders ontvangen hiervoor een registratielink zodra het volledige workshopprogramma beschikbaar is.

Tickets

Er zijn drie soorten tickets: Passepartouts geldig voor de gehele week voor 1 persoon (€50,- ex BTW), Dagtickets voor 1 persoon (€25,- ex BTW) en Organisatietickets geldig voor het hele programma voor 5 personen uit dezelfde organisatie (€200 ex BTW).

Tracks

De week is opgebouwd rondom vijf tracks die alle aspecten van digitale transformatie in de cultuursector omvatten:

maandag 31 mei: Strategize

Hoe bouw je als culturele organisatie aan een duurzame digitale strategie? Welke kennis, tools, beleid en middelen heb je nodig? Thought leaders uit de hele cultuursector geven een kijkje in de keuken van hun digitale strategie. In deze track presenteert DEN ook het online focusmodel, een zelfscan voor culturele organisaties om inzicht te krijgen in hun huidige digitale stand van zaken en inspiratie voor vervolgstappen.

Dinsdag 1 juni: Experience

Deze track gaat over de beleving van het publiek. Wanneer ontstaat een nieuwe vorm van publieksbeleving bij het kunstwerk, de tentoonstelling, het optreden of archiefmateriaal met behulp van digitale technieken. Hoe verdiepen, verbreden en verlengen culturele instellingen hun digitale publieksaanbod? Wat is online publieksbeleving nu precies? Wat zijn de wensen vanuit het publiek en hoe kunnen instellingen daarop inspelen? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in digitale cultuurbeleving? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de track Experience.

Woensdag 2 juni: Organize

Digitalisering heeft ook gevolgen voor de ondersteunende processen bij het maakproces. Denk bijvoorbeeld aan samenwerken op afstand, het delen van het maakproces of het archiveren daarvan. Digitaal (samen)werken is niet meer weg te denken uit de cultuurwereld, maar hoe organiseer je dat het beste? Wat vraagt digitaal samenwerken van mensen en organisaties? Hoe bouw je aan een duurzaam digitaal archief, zorg je dat medewerkers en partners toegang hebben tot de juiste informatie op het juiste moment? Deze track belicht deze meer organisatorische vragen rondom digitale transformatie.

Donderdag 3 juni: Create

De track Create focust op de gevolgen voor de organisatie wanneer makers steeds meer gebruikmaken van digitalisering om nieuwe verhalen te vertellen, zoals door een voorstelling, een concert, een tentoonstelling, kunstwerken of collecties die op nieuwe manieren worden ontsloten en getoond. Digitalisering zorgt voor nieuwe vormen van kunst en creatie. De Covid-crisis heeft gezorgd voor een enorme versnelling in het gebruik van digitale middelen voor in de cultuursector. Deze track belicht de beste voorbeelden en geeft inspiratie voor makers in de breedste zin van het woord.

Vrijdag 4 juni: Value

De track Value gaat erover op welke manier digitale transformatie waarde kan toevoegen voor jouw organisatie of voor je werk. Hoe draagt digitalisering bij aan het verbeteren van je bereik, impact of maatschappelijke rendement? En hoe draagt digitalisering bij aan de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen of het vergroten van je verdienvermogen? Nu een groot deel van het culturele leven zich naar het digitale domein heeft verplaatst, worstelen organisaties met het bijbehorende businessmodel. Deze track biedt handvatten voor nieuwe digitale en hybride verdienmodellen en marketingtrends.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen