Depot-rondleiding Stadsmuseum Tilburg op 5 april door Raymond Baars

Venster Acties

Depot-rondleiding Stadsmuseum Tilburg op 5 april door Raymond Baars

Doe mee aan de rondleiding door Raymon Baars in het depot van Stadsmuseum Tilburg op woensdag 5 april om 13.00 uur.

Door Stadsmuseum Tilburg

Waar en wanneer

Datum en tijd

wo. 5 apr. 2023 13:00 - 14:00 CEST

Locatie

Goirkestraat 96 96 Goirkestraat 5046 GN Tilburg Netherlands

Over dit evenement

  • 1 uur
  • eTicket voor mobiel

Kunstenaars en ambachtslieden verbeelden de stad

In een rondleiding gaat Raymon Baars in gesprek met de deelnemers over verschillende Tilburgse objecten die ieder een specifiek onderdeel van de stedelijke identiteit in heden en verleden in kaart brengen. Hoe laten prominente fabrikanten zich portretteren? Hoe zien we de industrialisatie van Tilburg terug in deze beelden? En voor welke onderwerpen kiezen kunstenaars en daarmee welke beslist niet? Ontdek het in het depot van Stadsmuseum Tilburg.

Raymon Baars: "Kunsthistorici houden zich dagelijks bezig met het onderzoeken van beelden. Van enorme schilderijen over glorieuze geschiedenissen tot de kleinste miniatuurportretten. Zo is Tilburg door de tijd heen ook in beeld gebracht door verschillende kunstenaars en ambachtslieden."

Deelname aan de rondleiding is gratis.

Deelnemers melden zich op woensdag 5 april om 12.55 uur bij de balie van het TextielMuseum, Goirkestraat 96 in Tilburg.

Over de organisator

Georganiseerd door
Stadsmuseum Tilburg

Stadsmuseum Tilburg stimuleert de verbinding tussen het erfgoed en identiteit zodat de Tilburgers zich met elkaar en met de stad meer verbonden gaan voelen.

Het museum wil bevorderen dat Tilburgers kennis nemen van de (industriële) geschiedenis en de ontwikkeling van hun stad waardoor hun waardering en belangstelling voor Tilburg wordt vergroot. Daarbij wil Stadsmuseum Tilburg bevorderen dat inwoners van de gemeente Tilburg deelnemen aan de samenleving door middel van ontwikkeling, ontspanning, ontplooiing en creativiteit.