Venster Acties
Desembrood Voor Beginners - Online Workshop
In deze online workshop gaan we samen leren om je eigen (zuur)desembrood te bakken in je eigen keuken.
Waar en wanneer
Datum en tijd
Locatie
Online
Beleid voor refunds
Over dit evenement
Bloem, water en zout. Dat is alles wat je nodig hebt voor het bakken van heerlijk en krokant desembrood.
In de week voor de workshop stuur ik je een Starter pakket waarmee je leert om je eigen starter levend te houden. Met deze starter gaan we in twee dagen brood bakken.
Zaterdag van 16:00 tot ongeveer 22:30 gaan we alle stappen leren van het brood deeg maken: kneden, vouwen, rijzen en vormen. We leren alle technieken en geef ik je heel veel tips. Zondag ochtend van 8:00 t/m 9:30 komen we weer bij elkaar om het brood ambachtelijk te versieren en bakken. De Live workshop duurt ongeveer 3-3.5 uur in totaal met heel veel pauzes ertussen. Zuurdesem is 'een langzaam proces' 😊
Je krijgt een Starters pakket met je eigen starter en handige tools. Ik help je om alle benodigdheden in je eigen keuken te vinden zodat je geen dingen hoeft te kopen. Lang leve #duurzaamheid!
Naast de Live Workshop stuur ik je ook een lang recept vol met tips en uitleg zodat je alles rustig kunt nalezen. Daarnaast deel ik op een besloten IG account videos van alle stappen. Hier en tijdens de Live Workshop is er tijd en ruimte voor Q&A's.
De workshop is voor deelnemers met een Nederlands adres, omdat ik een starters pakket moet sturen.
Deze maand geef ik nog Early Bird korting!
Ik hoop jullie snel te zien!
groetjes, Emma
Over Emma:
Oorspronkelijk kom ik uit Hongarije en na 10 jaar in Australië te hebben gewoond ben ik drie jaar geleden naar Nederland verhuisd. Ik vond lekker brood altijd belangrijk maar in Australië en Nederland was ik mijn lust om brood te eten een beetje kwijt geraakt.
Tijdens corona ben ik begonnen om onze eigen desem te maken en zuurdesem brood te bakken. Toen kwam ik erachter dat dit het brood waarop ik ben opgegroeid en wat heel anders is dan het gewone supermarkt brood. Dat het veel meer smaak heeft en veel meer voedingswaarde...
Inmiddels heb ik vele broden en andere desemprodukten gebakken die ik ook deel op mijn Instagram (@bunchofbaguettes). Mijn enthousiasme heeft ook andere mensen aangestoken en daarom ben ik begonnen met het geven van workshops.