€ 6,05

Designing personal data ownership

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Waag

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op deze 'Do worry, be happy'-avond kijken we naar verschillende manieren waarop mensen meer controle en regie kunnen krijgen over hun persoonlijke data.

Verschillende initiatieven, waaronder DECODE en het nieuwe Digitale Identiteitslab, presenteren hun oplossingen. Deze presentaties geven inzicht in wat er nu op dit gebied mogelijk is en hoe deze initiatieven samen kunnen werken, doorbouwen en elkaar kunnen versterken.

Samen met de deelnemers wordt ook gekeken naar het interactieontwerp van deze toepassingen en hoe zij ervoor kunnen zorgen dat door een beter ontwerp meer mensen op een gebruiksvriendelijke manier eigenaarschap terugkrijgen over hun persoonlijke data.

De programmadetails worden binnenkort toegevoegd.

Entree is € 5,- (incl. een drankje). Deze avond is voornamelijk Nederlands gesproken. Mogelijk zijn sommige onderdelen in het Engels.

Do worry, be happy

In de serie DO worry, be happy gaan we in gesprek met experts uit het veld van technologie, innovatie en ethiek over nieuwe ontwikkelingen. Moeten we ons zorgen maken en hoe houden we de regie in handen? DO worry, maar be happy dus.

Over DECODE

DECODE (Decentralised Citizens Owned Data Ecosystem) is een Europees project, waarbij we door middel van pilots in Barcelona en Amsterdam willen aantonen dat decentrale oplossingen op het internet — gebaseerd op blockchain, openheid en toegankelijkheid — een goed werkend alternatief kunnen vormen voor bestaande platforms.

Het Digitale Identiteitslab gaat op zoek naar nieuwe ideeën, concepten en concrete tools die een betrouwbare en veilige digitale identiteit kunnen omvatten.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Waag

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen