€ 5

Designing the city: voedsel en energie

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Waag

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Hoe duurzaam is het eten dat je eet?

Regionaal, seizoensproducten, vegetarisch - hoe duurzaam is het eten dat je eet? Wanneer ben je nou eigenlijk goed bezig als consument? En hoe stemmen we de vraag naar beter eten uit de stad af op de realiteit van de boer en de retailer?

Om die vragen te beantwoorden, is het klassieke model van onderzoek en besluitvorming niet voldoende. De inzichten van academici, stedelijke initiatieven, beleidsmakers en telers zijn allemaal relevant en moeten op een effectieve manier bij elkaar worden gebracht.

Hoe kunnen we de vraagstukken rond voedselteelt en -transport het hoofd bieden? Op welke manier kunnen wetenschappers, ondernemers, beleidsmakers, burgers en creatieven het beste samenwerken aan oplossingen voor dit grootstedelijke vraagstuk? En hoe creëer je, uiteindelijk, een gezonde stad met gelukkige mensen?

Na introducties door doeners, onderzoekers en verbinders gaan we gezamenlijk aan de slag om tot antwoorden te komen.

Het AMS Instituut en Waag buigen zich in de serie 'Designing the city' samen met publiek over oplossingsstrategieën voor grote stedelijke uitdagingen. Hoe verzamel je data en hoe leiden onderzoeksresultaten tot impact in de stad? Welke rol spelen onderzoekers, burgers, overheid en ngo’s en sociaal ondernemers? Hoe kunnen wetenschappers, sociaal ondernemers, beleidsmakers, burgers en creatieven het beste samenwerken aan oplossingen voor dit grootstedelijke vraagstuk? En wat is er vervolgens voor nodig om op te schalen en substantiële impact te creëren met de goede ideeën die ontwikkeld worden?

De entree bedraagt € 5,-, inclusief een drankje. De voertaal van dit evenement is Nederlands.

Programma

20:00 Introductie door Socrates Schouten (Commons Lab Waag)

20:20 Presentaties van initiatieven en onderzoekers die de verkorting van de voedselketen onderzoeken vanuit sociaal en/of duurzaam perspectief. Bevestigde sprekers:

  • Jessica van Bossum, onderzoeker duurzame stedelijke voedselsystemen bij HvA die betrokken was bij het project 'Evidence-based Food System Design', een verkenning van een duurzaam grootstedelijk voedselsysteem.
  • Mark Frederiks, mede-oprichter coöperatie Local2Local Krommerijnstreek en lid Taskforce Korte Keten.

21:15 Designsessie aan de hand van de Amsterdam Approach waarin de initiatiefnemers van de projecten samen met het publiek een proces ontwerpen waarin alle partijen in de stad een rol kunnen vervullen. Met een introductie door Socrates Schouten.

22:00 Borrel


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Waag

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen