Gratis

DevOps Informatie Evenement i.s.m. Atlassian

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bar Beton Rijnsweerd

101 Pythagoraslaan

3584 BB Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

DevOps integreren binnen jouw bedrijf: waarom en hoe?

Tijdens dit evenement vertellen we jou alles over de mogelijkheden die DevOps integreren kan bieden voor jouw bedrijf. Dit doen we aan de hand van 4 talks!

Zo lichten we voor jou alle kanten van DevOps uit, zoat jij zo goed mogelijk inzicht krijgt in de waarde van DevOps en wat DevOps voor jouw bedrijf kan betekenen. Ook gaan we in op het traject. Als jij om 18:00 weer wegrijdt, heb jij dus een beeld van wat DevOps jou kan brengen en ook van hoe je daar kunt komen!

Planning:

12:00 - 13:00 Lunch
13:00 - 13:45 Sander Brienen: In 7 stappen naar DevOps
13:45 - 14:00 Pauze
14:00 - 14:45 Benny Cornelissen: De DevOps Reorganisatie
14:45 - 15:00 Pauze
15:00 - 15:45 Jeroen Veldhorst: Customer Case KNB
15:45 - 16:00 Pauze
16:00 - 16:45 Jaap Weber: Continue Verbetering
16:45 - 18:00 Netwerk borrel

1. Sander Brienen: In 7 stappen naar DevOps

DevOps is de nieuwe manier van denken over IT. Maar wat houdt het nu precies in? En hoe kan mijn organisatie deze transitie maken? Dat zijn vragen die ik in mijn verhaal wil gaan beantwoorden. Met de DevOps theorie van Gene Kim als basis zal ik een route uitstippelen om in 7 stappen de transformatie te kunnen maken. Van waarom je wil veranderen naar hoe die verandering dan kan worden teweeggebracht tot aan het verankeren van de veranderingen in de organisatie. Deze zeven stappen zullen het startpunt vormen van de reis die je als organisatie kunt gaan maken.

2. Benny Cornelissen: De DevOps Reorganisatie

DevOps gaat niet over tools. Het gaat niet over Devs die Ops doen of Ops die Dev doen. DevOps gaat om mindset, cultuur en verantwoordelijkheden. Het is nauweljks los te zien van Agile Development en Digital Transformation. In deze talk ga ik in op wat DevOps betekent voor de traditionele Dev en Ops organisaties. Hoe veranderen ze? Wat gebeurt er met bestaande en nieuwe verantwoordelijkheden? Wie heeft de pager en waarom? Hoe schaal ik mijn DevOps organisatie? En vooral: welke valkuilen moet ik ontwijken?

3. Jeroen Veldhorst: Customer Case KNB

Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken: het afsluiten van een hypotheek of het opstellen van een testament. Vroeger werden dat soort zaken in een brandveilige kluis opgeslagen op papier dat decennia goedblijft. Tegenwoordig slaan we het digitaal op. Dat stelt natuurlijk enorme eisen aan de kwaliteit van het netwerk en de beveiliging.

Om die kwaliteit te waarborgen, wordt voor de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) volgens de DevOps principes gewerkt. Door uitvoerige automatiseringen kan zelfs een zero-downtime gerealiseerd worden. De DevOps werkwijze geeft de KNB de mogelijkheid om snel veranderingen door te voeren in productie en goed in te spelen op veranderingen.

Jeroen neemt je in deze presentatie mee op een reis door dit boeiende project.

4. Jaap Weber: Continue Verbetering

Gene Kim heeft 3 stappen tot DevOps opgesteld (1. Build the process; 2. Close the feedback loop; 3. Continuous experimentation)

De talks van Sander en Benny gaan over de eerste twee punten van dit proces. Tijdens deze afsluitende talk kijken we naar het derde punt. Wat betekent het voor je organisatie om continu te verbeteren en welke rol kan continu experimenteren daarbij spelen?

Het belangrijkste principe van Lean en Agile werken is om via continue verbetering steeds meer waarde te leveren. De vraag is dan hoe je DevOps kunt gebruiken om sneller en dichter bij je klant te komen. Vervolgens is de vraag hoe je meer waarde voor je klanten kunt blijven leveren en tot slot is de vraag welke rol de business daarin speelt.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bar Beton Rijnsweerd

101 Pythagoraslaan

3584 BB Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen