Gratis

DH Clinics: dag 1 - Digitalisering & databases

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Universiteitsbibliotheek Uithof

Heidelberglaan 3

Bucheliuszaal

Utrecht, UT 3584 CS

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

DH Clinics

U wilt onderzoekers op het gebied van Digital Humanities beter kunnen faciliteren en ondersteunen? Weten wat computationele manieren van onderzoek doen nu precies inhouden en beter begrijpen wat dat kan betekenen voor uw werk? De UB's van de Vrije Universiteit, Universiteit Leiden en de Koninklijke Bibliotheek starten daarvoor een trainingsprogramma: de DH Clinics.

Meer informatie over de DH Clinics, voor wie ze zijn bedoeld en wat het programma inhoudt is beschikbaar op dhclinics.github.io.

Deze DH Clinic wordt mede mogelijk gemaakt door de Universiteitsbibliotheek Utrecht en de KB, Nationale Bibliotheek van Nederland

Logo UU

KB LogoDag 1: Digitalisering & databases

Tijdens dag 1 van de DH Clinics besteden we aandacht aan de eerste stap naar het doen van onderzoek met digitale bronnen.

Lezingen:

  • Digitalisering door Marco de Niet (Divisiemanager Onderzoek & Onderwijs Diensten UB Leiden, voorheen directeur stichting DEN)
  • Databases door Marnix van Berchum (Huygens ING)

Workshop:

  • 'SQL for librarians' onder leiding van dr. Janneke van der Zwaan (eScience Research Engineer bij het Netherlands eScience Center).

Een uitgebreide omschrijving van het programma is beschikbaar op https://dhclinics.github.io/dag/2017-dag1.

--> Het materiaal dat wordt gebruikt in de workshop is Engelstalig, maar de voertaal is Nederlands. Voor de workshop is een eigen laptop met installatierechten noodzakelijk. U heeft Firefox en SQLite nodig tijdens de workshop. We vragen u dit te installeren vóór de workshop.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Universiteitsbibliotheek Uithof

Heidelberglaan 3

Bucheliuszaal

Utrecht, UT 3584 CS

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen