DHPA Netwerkbijeenkomst - Alles is data

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Vanbreda Risk & Benefits

Kampenringweg 45D

2803 PE Gouda

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 17 oktober organiseren we de derde DHPA netwerkbijeenkomst. Ditmaal bij 'Vanbreda Risk & Benefits' in Gouda. Het thema: alles is data. We gaan het hebben over hoe dit onderwerp vrijwel elk aspect van onze sector raakt of zelfs bepaalt. Denk aan privacy, security, continuïteit, locatie, toegang, beschikbaarheid en verantwoordelijkheid. Allemaal onderwerpen die relevant zijn voor de business van service providers.

Deze dag staan presentaties, een panel met experts en de laatste resultaten van onze onderzoeksmonitor centraal.


Let op: deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor DHPA deelnemers en partners of op uitnodiging van de directie of het bestuur. Wie niet aan deze voorwaarden voldoet kan de toegang worden geweigerd.

Voorlopig programma:

 • Programma en meer informatie:
  • 14:30 – 15:00 uur
   Inloop
  • 15:00 – 15:15 uur
   Ontvangst en opening – Ruud Alaerds, DHPA
   Actuele situatie DHPA, aankondigingen en mededelingen en toelichting op programma van de middag
  • 15:15 – 15:30 uur
   Introductie Vanbreda – presentatie van de organisatie en relevantie voor service providers
  • 15:30 – 15:50 uur
   Presentatie 1: 'Data vanuit een juridisch kader' - Lisette Meij, Directeur ICTRecht Privacy

   Presentatie ICT Recht over data privacy, ervaringen 1 jaar na de invoering van GDPR/AVG, data verantwoordelijkheid en de verschillende typen data en gevolg daarvan
  • 15:50 – 16:05 uur
   Korte pauze
  • 16:05 – 16:30 uur
   Presentatie 2: 'De data uitdaging voor service providers' - Jeroen Bronkhorst, Innovation Lead, HPE Nederland

   Data staat centraal in vrijwel elk proces binnen organisaties. Het is in feite de olie die de motor kan laten draaien. Het benutten van data is een mogelijkheid om concurrentie-voordeel, efficiency verbetering, kostenverlaging, rendement, etc. te behalen. Maar om dit alles mogelijk te maken is een goede digitale infrastructuur in organisaties maar ook daarbuiten essentieel. (Managed) service providers staan dus ook in zekere zin aan de basis van een organisatie die haar data op een effectieve manier benut. Welke aspecten zijn dan belangrijk? Data beschikbaarheid, continuïteit, snelheid in acteren/snelle aanpassingen zijn enkele van de aspecten die worden toegelicht.
  • 16:30 - 17:15 uur
   Panel discussie
   Discussie op thema en jongste resultaten onderzoeksmonitor. Uit de cloud adoptie monitor worden enkele resultaten aangehaald ter inleiding van de paneldiscussie. In het panel zitten 3 tot 4 personen vanuit partnernetwerk en 3 tot 4 personen vanuit de deelnemers van DHPA.

   Thema’s:
   • In hoeverre is een service provider betrokken bij de inrichting van de ‘data organisatie’ van bedrijven en instellingen? Welke rol dient men daar te spelen of kan men daarin spelen?
   • Data privacy is een vereiste in elke organisatie. Waar kan de service provider hier het verschil maken? Advies, beheer, tooling, oplossingen?
   • De hoeveelheid data in organisaties en door organisaties gegenereerd neemt meer dan exponentieel toe. Dit geeft ze kansen en stelt ze voor uitdagingen in het benutten daarvan. In hoeverre zijn technologische trends als IoT, AI, Big data, Machine learning e.d. nu een domein waarin service providers zich verder dienen te specialiseren en te profileren wil men een rol spelen?

    De eerste panelleden zijn bekend: Henk Liebeek, Product Manager, Claranet Benelux en Jeroen Bronkhorst, Innovation Lead, HPE Nederland.
  • 17:15 – 19:00 uur
   Netwerkborrel en hapjes aangeboden door DHPA partner Vanbreda Risk & Benefits

Datum en tijd

Locatie

Vanbreda Risk & Benefits

Kampenringweg 45D

2803 PE Gouda

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen