€ 3,75 – € 7,50

Diana Ritfeld – Mess with your Headwrapping

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Als tiener raakte Diana Ritfeld geboeid door de traditionele Surinaamse hoofddoeken die haar oma droeg. Deze angisa’s zijn Surinaams cultureel erfgoed, elke vorm draagt een andere boodschap uit. De creatieve hoofddoeken die Ritfeld draagt en verspreidt ontstaan zonder vooropgezet plan en zijn artistieke, vrije ontwerpen. Creëer vanuit dezelfde spontaniteit een hoofddoek met de kleurrijke stoffen van Vlisco, die veel worden verkocht in Centraal en West-Afrika.

Deze hoofddoek van Diana Ritfeld, speciaal ontworpen voor Het Nieuwe Instituut, is nu te zien op de maakplek bij de tentoonstelling Speculatief Design Archief. Ontdek ook meer over Vlisco in deze tentoonstelling.

Diana Ritfeld

Diana Ritfeld ontwerpt al van jongs af aan haar eigen hoofddoeken. Tegenwoordig geeft ze workshops en lezingen, en verkoopt ze haar hoofddoeken. Met haar onderneming Di’xpression wil ze vrouwen in hun kracht zetten en hen meer zelfvertrouwen geven door het dragen van een hoofddoek.

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live!


Het Nieuwe Instituut behoudt zich het recht voor om bij minder dan 5 aanmeldingen de workshop te annuleren of te verplaatsen.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen