Dieuwertje Blok | Kidscollege

Venster Acties

Dieuwertje Blok | Kidscollege

Meld je nu aan voor het Vrijheidscollege van Presentator Dieuwertje Blok in De Stadkamer, Zwolle

Door Vrijheidscolleges

Waar en wanneer

Datum en tijd

wo. 19 apr. 2023 15:30 - 16:30 CEST

Locatie

Library Center Zwolle 1a Zeven Alleetjes 8011 CV Zwolle Netherlands

Over dit evenement

  • 1 uur
  • eTicket voor mobiel

Presentator Dieuwertje Blok is al decennia een vertrouwd gezicht voor televisiekijkend Nederland. Ze geeft sinds 2019 colleges over vrijheid speciaal voor kinderen leerlingen van 9 tot 12 jaar op basisscholen: de Kidscolleges.

Dieuwertje deelt in dit college haar visie op vrijheid aan de hand van haar eigen levensverhaal. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was haar familie door hun Joodse afkomst gedwongen om onder te duiken. “Mijn moeder was 19 toen ze moest onderduiken. Haar verhaal is natuurlijk ook heel bepalend geweest voor mijn gevoel van vrijheid. Ik ben het aan haar verplicht om, net als zij gedaan heeft na de oorlog, ervoor te waken dat de bevrijding toen niet voor niets is geweest.” Blok vertelt hoe haar moeder de Tweede Wereldoorlog heeft beleefd en hoe zij nu naar vrijheid kijkt.

Maximaal 1 ouder/verzorger/begeleider per kind . Ticketregistratie verplicht.

Georganiseerd in samenwerking met de Bevrijdingsfestival Overijssel.

Over de organisator

Georganiseerd door
Vrijheidscolleges

Vrijheidscolleges inspireert jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid. Dit doen we in 2023 weer met persoonlijke en inspirerende verhalen over vrijheid, zowel online als door heel het land.