Gratis

Digitaal leren en werken met een DLWO

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kantoor Google Nederland

Claude Debussylaan 34

Vinoly Toren B

1082MD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Expanding Visions organiseert in samenwerking met Google Nederland en Aerobe, speciaal voor het PO en SO, een seminar over digitaal leren en werken. Met een gastspreker vanuit een PO-instelling.

Het leren met IT is inmiddels niet meer weg te denken uit onze moderne maatschappij. Iedereen moet daarbij in zijn eigen tempo kunnen groeien.

De leerkracht moet hierbij zelf aan het stuur kunnen zitten zonder gehinderd te worden door technische rompslomp en lange leertrajecten. Het leren en samenwerken moet makkelijk en vooral leuk zijn voor leerkrachten én leerlingen.

Met behulp van een goed doordachte digitale leeromgeving wordt het voor de leerkracht makkelijker om digitale content te arrangeren en deze overal veilig voor de leerling te ontsluiten.

En hoe zit het met de digitale werkomgeving waarmee vooral de administratieve processen ondersteund worden? Is een geïntegreerde digitale leer- en werkomgeving de oplossing?

Welk platform voldoet het beste? Wat is daarbij een geschikt device? Een desktop, laptop, tablet of Chromebook of…? Moet ik nieuwe devices aanschaffen of kan ik toch bestaande devices inzetten. Wat kan ik met Google's G Suite for Education en/of Office 365 en met Classroom?

In een tijdsbestek van twee uur geven wij u praktische handvatten en demonstreren wij u daarnaast de digitale leeromgeving van Aerobe die de brug slaat tussen digitale content en IT-infrastructuur.Programma

15:30 - 16:00 uur : Ontvangst met thee en koffie

16:00 - 16:10 uur : Welkom en introductie dagvoorzitter Frits Pfeiffer

16:10 - 16.30 uur : De digitale leer-en werkomgeving (DLWO), Bert van de Bovenkamp

16:30 - 16.50 uur: PO-praktijkcase, Collin Schippers, DeBasisFluvius, Arnhem

16:50 - 17:10 uur : Pauze

17:10 - 18:00 uur : Hands-on workshop Aerobe digitale leer- en werkomgeving, Janine Pastoor en Maarten van Hout

18:00 - 19:00 uur : Doorpraten na afloop onder het genot van sushi en drankjesVoor wie bedoeld?

Deelname is uitsluitend bedoeld voor bestuurders, directieleden, IT verantwoordelijken en leerkrachten uit het PO en SO.Over de sprekers

Frits Pfeiffer, managing partner Expanding Visions

Frits is deze middag uw dagvoorzitter en zal u door het programma leiden.

Bert van de Bovenkamp, IT regisseur van Expanding Visions

De DLWO in relatie tot een ELO. Wat is het en wat zijn de verschillen? Welke uitdagingen moeten opgelost worden? De voor- en nadelen van een geïntegreerde oplossing versus een samengestelde oplossing. Is één architectuur haalbaar? Waarom kiezen we voor Microsoft of Google, een laptop of Chromebook en wanneer kiezen we voor een hybride architectuur?

Praktische handvatten, leerpunten en valkuilen uit de praktijk.

Collin Schippers, Hoofd Facilitaire Zaken I&A bij DeBasisFluvius

DeBasisFluvius implementeerde onlangs 2.500 Chromebooks in een gecombineerde omgeving van Microsoft, Google en Aerobe DLO. Het waarom en hoe, praktische tips en leerpunten.

De scholen van DeBasisFluvius bieden passend onderwijs voor alle kinderen in Arnhem en Renkum met 35 scholen en 9118 leerlingen.

Janine Pastoor, IT regisseur Expanding Visions & Maarten van Hout, CTO van Aerobe.

Vanuit een praktijkcase in het onderwijs is Aerobe DLO ontwikkeld. Dit is een digitale leer- en werkomgeving (DLWO) die gepersonaliseerd lesgeven ondersteunt. Aerobe DLWO maakt gebruik van Google's G Suite for Education en Google Classroom. In deze workshop gaat u o.l.v. Janine en Maarten zelf aan het werk met een Chromebook in de digitale leer- en werkomgeving van Aerobe en G Suite.Veelgestelde vragen

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Onder de Vinoly Toren (Amsterdam Zuidas) is volop (betaalde) parkeergelegenheid. U ontvangt van ons een gratis uitrijkaart voor deze garage. De Vinoly Toren is echter prima met het openbaar vervoer te bereiken. Op 3 minuten loopafstand ligt treinstation Amsterdam Zuid.

Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?

Bel met Jaap Kraaijenhagen (06 - 55 70 63 88).

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kantoor Google Nederland

Claude Debussylaan 34

Vinoly Toren B

1082MD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen