Gratis

Digital Wednesday #9 - Digital in Design

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Igluu

Lichttoren 32

5611BJ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Digital in Design

Digital Wednesday presenteert tijdens de Dutch Design Week vier professionals uit de digital design-industrie.

Yasmina Haryono // WAT IS USER EXPERIENCE DESIGN NU ECHT? (ENG)
Waar eindigt design en waar begint product ownership? En waar passen we de gebruikersonderzoeker in? Wat zijn de typische problemen waar we als ontwerpers tegenaan lopen? Wat betekent het om tegenwoordig ontwerper te zijn in alsmaar veranderende technologielandschap, vaardigheden en verwachtingen? Wij geven de antwoorden.

Harald Lamberts // SERVICE DESIGN AIRPORT EXPERIENCE - COMMERCIAL JOURNEY VISION (NED)
De meeste design-disciplines maken gebruik van andere domeinen. Technologie, cognitieve wetenschap en aesthetica dragen allemaal bij aan hedendaags design. Service design is geen uitzondering want het faciliteert de samenwerking tussen klantonderzoek, operatie, marketing en ontwikkeling om zo een nieuwe of verbeterde dienstverlening te definiëren en vervolgens te ontwerpen.

De gepresenteerde Schiphol Airport-case is finalist voor de Service Design Award 2017 in de categorie Professioneel, Commercieel werk. Ontwerpers hebben nauw samengewerkt met het Consumer Marketing team van Schiphol Group (Amsterdam Schiphol Airport) voor de ontwikkeling van een visie op klantervaring voor alle touchpoints van de totale passagiersreis via digitale en fysieke kanalen. Van het boeken van een ticket tot het boarden van een vliegtuig.

Robert Kortenoeven // VAKMANSCHAP IN HET DIGITALE TIJDPERK, EEN BEZINNING OVER DE ROL VAN DESIGN IN SOFTWARE-ONTWIKKELING (ENG)
Altijd een leuk onderwerp dat de gemoederen flink bezighoudt met sterke argumenten over en weer. Er is echter een merkbare trend gaande die iets relevanters blootlegt en dat is de hoeveelheid controle die ontwerpers hebben over het eindproduct. Deze voordracht focust op de mogelijkheden die wij als ontwerpers hebben in de digitale ruimte - in het bijzonder als het gaat om native software-ontwikkeling - om het eindproduct te verbeteren door ons van designspecificaties te distantiëren en nieuwe vaardigheden en tools te omarmen.

Alain Dujardin // 100 JAAR EENVOUD: DE INVLOED VAN DE STIJL OP DIGITAL DESIGN (NED)

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl is gestart. Dat wordt gevierd met het themajaar Mondriaan tot Dutch Design. 100 jaar De Stijl. 100 jaar innovatie. Tot de dag van vandaag heeft De Stijl grote invloed op kunst, architectuur en productontwerp. Maar zien we die invloed van De Stijl ook terug in het hedendaagse, met name digitaal ontwerp? En wat kunnen digitale ontwerpers leren van de leden van De Stijl? In zijn presentatie verkent Alain de invloed van De Stijl op digital design.

Er zijn maar 400 kaarten, meld je snel aan!
Er zijn 400 kaarten: reserveer dus snel een plek. (Geen plek meer? Schrijf je in voor de wachtlijst!)

Na het inhoudelijke deel organiseren wij een gezellige borrel met een gratis drankje.

Programma
18.30 uur: ontvangst
19.00 uur: start programma
21.15 - 23.00 uur: borrel, napraten en netwerken

Mis het niet & reserveer snel je ticket. Tot woensdag 25 oktober

Deelnemer Dutch Design Week 2017

Dutch Design Week 2017 - DDW2017

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Igluu

Lichttoren 32

5611BJ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen