Gratis

Digital Wednesday: Alles wat je wilt weten over podcasting

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Igluu Eindhoven

32 Lichttoren

5611 BJ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De opkomst van de podcast past perfect bij de ontwikkeling van audio, wat – net als andere media - van lineair naar on demand verschuift. Veel verschillende genres, onderwerpen en formats. Keuze en vrijheid voor de luisteraar en ontzettend veel mogelijkheden voor makers, merken en adverteerders. Hoe? Je hoort het allemaal op onze volgende editie op 25 september!

We nemen je mee in de wereld van audio: hoe gaat de consument om met audio, wat zien we in gedrag, onderzoek en mediagebruik? Welke inzichten halen we daar uit die interessant zijn voor merken? Een snack- en zapcultuur (visueel) versus een betrokken en loyale luisteraar (audio)? Is de podcast een schaars type media dat nog wél met aandacht geconsumeerd wordt?

Sprekers

Elger van der Wel is adviseur digitale ontwikkelingen en innovatie in de journalistiek en media én maakt podcasts. Zijn verhaal gaat o.a. over de ontwikkeling van audio en de rol van podcasts in het medialandschap. Over de invloed en impact van de grote platformen als Spotify, Google en Apple en over het gedrag rondom het consumeren van podcasts. Want: waarom is de podcast zo populair (aan het worden)?

Barbara Wilton (Content Marketing Specialist bij Adfactor), die campagnes met en voor merken in podcasts ontwikkelt. Barbara neemt je mee in een wereld waarin luisteraar, makers en marketing samenkomen. Wat weten we over ‘doelgroepen’, welke learnings haalt ze uit campagnes en producties en welke advertentievormen zijn het meest kansrijk?

Marvin Jacobs (Oprichter en Creative Director van Airborne), maker van o.a. The Journey podcast met KLM. Een verhalenverteller (journalist van origine) die ook goed weet hoe merken werken. Die combinatie maakt dat Marvin weet hoe je een boeiend verhaal maakt dat past bij de luisteraar, maar tegelijkertijd ruimte biedt voor een merk om zichzelf te positioneren. Hij vertelt over hoe dat in z’n werk gaat, hoe je de optimale verhouding tussen verhaal en merk vindt en passend bij het medium podcast. Zodat de doelgroep de podcast wíl en gaat luisteren.

Meet & Eat (inschrijven voor Meet & Eat is geen inschrijving voor het event)

Zeg maar goodbye tegen je loze uurtjes tussen einde werkdag en start Digital Wednesday. En schuif lekker aan bij DW Meet & Eat! Een concept van Digital Wednesday waarbij je samen met collega’s en vakgenoten geniet van een simpele maar heerlijke maaltijd. Meeten en mee-eten dus. En dat voor een hele leuke prijs bij één van onze favoriete en meest instagrammable restaurants in Eindhoven: Victoria! Meld je uiterlijk 23 september om 20.00 uur aan.

Programma

18.30u: Inloop
19.00u: Start programma met 1e spreker
20.30u - 22.00u: Borrelen, netwerken en napraten.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Igluu Eindhoven

32 Lichttoren

5611 BJ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen