Gratis

Digital Wednesday - Customer eXperience Optimization (CXO)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Igluu Eindhoven

32 Lichttoren

5611 BJ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Customer eXperience Optimization (CXO)

Tijdens deze editie van Digital Wednesday duiken we in Customer Experience Optimization! Wat is het? Waarom zou je überhaupt investeren in CXO? Hoe organiseer je dit en hoe haal je er het meeste uit? Diverse CXO experts vertellen je vanavond over hun successen en fouten uit eigen ervaring.

Customer experience is al lang niet meer alleen de ervaring van een consument op het moment dat ze een product van je kopen. Het gaat om de ervaring die iemand heeft wanneer ze in aanraking komen met je merk, of je nu iets verkoopt of niet, over alle mogelijke kanalen. Het optimaliseren van de klant ervaring is niet slechts het optimaliseren van een touchpoint, maar draait om het optimaliseren van de (omnichannel) customer journey als een geheel. Stop met het benaderen van deze ervaring als een statisch moment, start met continue optimaliseren van de customer journey. Maar hoe?

Door middel van prototyping, experimenteren en valideren leer je wat wel en niet werkt. Zo creëer je relevante, waardevolle ervaringen en diensten gebaseerd op basis van data & klant inzichten.


Spreker 1: Closing the experience gap
Nicky Rog - Digital Consultant at Valtech
Renske Jongbloed - Customer Experience Designer at Valtech

80% van de CEOs geloven dat ze inzetten op customer experience, maar slechts 8% van de klanten ervaart dit ook daadwerkelijk. Waarom is de kloof zo groot tussen de verwachting en de realiteit? Wat kunnen bedrijven doen om deze kloof te verkleinen? Nicky Rog en Renske Jongbloed (beiden Valtech) nemen jullie mee in de succesfactoren van customer experience optimalisatie, en alle uitdagingen en inzichten die ze hebben ervaren tijdens het opzetten van dit traject binnen een grote digitale organisatie.


Spreker 2: Maak doormiddel van Voice of Customer data van je organisatie een customer-centric organisatie
Tjeerd van der Putten - Head of Benelux Usabilla

Nog voor 2020 zal Customer Experience prijs en product hebben gepasseerd. De klantervaring is je nieuwe “merk”. Wat moet je weten om je hierop voor te bereiden? Tjeerd zal je vertellen waar je moet beginnen, welke CX KPI’s moet je meten en hij zal voorbeelden delen van bedrijven die al op het goede spoor zitten.

Spreker 3: Optimalisatie dankzij verwondering, onderzoek, creativiteit en doorzettingsvermogen
Dennis Messemaker – Optimalisatie team de Efteling
Maurice Beerthuyzen – Optimalisatiecoach bij de Efteling

Efteling = Experience

Bij de Efteling zit customer experience in het DNA. Er was al aandacht voor customer experience en storytelling voordat deze begrippen voor de allereerste keer opdoken in de marketingliteratuur. Om de grote stroom bezoekers voortdurend te binden en te boeien, is het noodzaak de gasten te blijven verrassen in een wereld vol wonderen. Een sprookjesachtig goede gastbeleving blijven bieden, vraagt om het organiseren van continue optimalisatie dankzij verwondering, onderzoek, creativiteit en doorzettingsvermogen. De Efteling heeft deze uitdaging door vertaald naar een 9+ ervaring. Klanten dienen continu positief verrast te worden. Binnen de Efteling wordt er geoptimaliseerd middels growth hacks. Allemaal met als doel de conversie en vooral ook de digitale klantbeleving te verbeteren.

Programma

18.30 uur: ontvangst
19:00 uur: start programma
20:30 - 22:00 uur: hapje, drankje, napraten en netwerken

Mis het niet & reserveer snel je ticket. Tot woensdag 27 maart!


DW Meet & Eat

Ook deze editie is er weer een mogelijkheid tot eten en ontmoeten tijdens alweer de 3de edite van DW Meet & Eat. Wil je voorafgaand aan Digital Wednesday samen met collega’s uit het vak een hapje eten? Restaurant Vicotria opent haar deuren weer voor Digital Wednesday bezoekers. Ideaal voor je loze uurtjes tussen het einde van je werkdag en de start van Digital Wednesday!

We hebben een beperkt aantal plekken dus meld je snel aan

>> via deze link <<

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Igluu Eindhoven

32 Lichttoren

5611 BJ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen