Gratis

Digital Wednesday - Fake news

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Igluu Eindhoven

32 Lichttoren

5611 BJ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Terwijl een de zomervakantie nog in volle gang is zijn wij alweer druk met het volgende Digital Wednesday event. 28 augustus openen we de deuren van de Igluu weer met deze keer Fake news als centraal onderwerp.

Sinds social media ons medialandschap is binnen gedrongen zijn de krant, televisie en radio al lang niet meer de enige nieuwsbrengers. En is het delen van nieuws ook niet meer alleen voor de journalisten. Iedereen kan zomaar een nieuwsbericht de wereld in slingeren en hoor en wederhoor behoren daarmee vaak tot het verleden. Kunnen we al het nieuws dan nog wel vertrouwen?

Of het nu gaat om sensatie gedreven click-bait of om politieke propaganda, echt is nauwelijks meer van nep te onderscheiden. Terwijl we ons er bewust of onbewust wel door laten leiden. En als het nieuws al waar is, dan serveren de Tech-giganten ons met nieuws wat aansluit bij ons wereldbeeld en onze bubbel verder versterkt. Wat betekent dit voor onze idealen van een vrij internet? En tot slot de vraag, kan je je als merk hierop voorbereiden?

Sprekers:
IJsbrand Terpstra - Wat is fake news?
Waarom nu? En wat is de impact? Hoe herken je het en waarom is de impact zo groot? Wat zijn de consequenties en wat kunnen we doen? IJsbrand Terpstra van het platform DROG (een organisatie die zich inzet voor het tegengaan van de negatieve effecten van desinformatie) neemt ons mee in de antwoorden op deze vragen en zal het publiek duiden omtrent fake-news

René de Monchy - En de journalisten dan?
Fake nieuws was er altijd al, het grote bereik maakt het dat de impact ervan veel groter is. Wat is de rol van de journalist in dit speelveld en hoe kan je je wapen als gevestigde media wanneer de president van America roept dat je fake news bent?

Aaron Mirck - Wat als mijn merk dit overkomt?
Fake news en desinformatie komt overal voor. Ook merken zijn kwetsbaar. Wat gebeurt er als jouw bedrijf onterecht het slachtoffer wordt van verspreide desinformatie. Hoe ga je hiermee om? En kun je iets doen om je hier tegen te wapenen?

Meet & Eat
Zeg maar goodbye tegen je loze uurtjes tussen einde werkdag en start Digital Wednesday. En schuif lekker aan bij DW Meet & Eat! Een concept van Digital Wednesday waarbij je samen met collega’s en vakgenoten geniet van een simpele maar heerlijke maaltijd. Meeten en mee-eten dus. En dat voor een hele leuke prijs bij één van onze favoriete en meest instagrammable restaurants in Eindhoven: Victoria! Schrijf je hier in!

Let op inschrijven voor Meet & Eat is geen inschrijving voor het event!



Programma
18.30h: Welcome. Doors are open
19.00h: Start program with first speaker
20.30h – 22.00h: Drinks, networking and thought sharing!

Locatie
IGLUU Congreslocatie
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Igluu Eindhoven

32 Lichttoren

5611 BJ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen