Diner Pensant Achterhoek VO, Graafschap College en VNO-Achterhoek

Venster Acties

Diner Pensant Achterhoek VO, Graafschap College en VNO-Achterhoek

Diner Pensant woensdag 13 november 2019

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Metzo College Maria Montessoristraat 5 7008 CA Doetinchem Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Programma en aanmelden

17.00-17.45 uur : Inloop / ontvangst met een hapje

17.45-19.00 uur : Opening door bestuurders, presentatie bedrijfsbezoeken, lezing Frits Spangenberg

19.15-20.30 uur : Parallelprogramma met thematafels en in twee rondes een lezing van Suzanne von der Dunk. Gedurende de avond is er een walking dinner.

Lezing Frits Spangenberg

Moet ik mijn gedrag aanpassen aan de vragen van de 21e-eeuw of zal dat mijn tijd wel duren? Op sommige punten heeft u dat al aangepast en op andere punten moet u authentiek blijven. De toverbegrippen voor de toekomst zijn differentiatie en diversificatie. Onze onderlinge verschillen worden groter en binnen de diverse segmenten is het alles behalve eenvoud. Wilt u het maximale halen uit de lezing van Frits? Dan bevelen wij u van harte aan om deze vragenlijst in te vullen en een printje of screenshot van de uitkomst mee te nemen. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer tien minuten van uw tijd in beslag.

Over Frits SpangenbergFrits Spangenberg is sociaal wetenschapper en oprichter van Motivaction International (1984), een toonaangevend bedrijf voor beleidsonderzoek. Zie ook zijn website voor meer informatie.

Lezing Suzanne von der Dunk

In haar lezing ‘de werknemer van de toekomst’ neemt Suzanne von der Dunk u mee in de veranderende wereld van werk. Welke belangrijke ontwikkelingen zien we op de arbeidsmarkt? Wat betekent dit voor de werknemer van morgen? Hoe zorg je dat je als werkgever aantrekkelijk blijft voor de werknemer van morgen? Hoe bereik je jongeren en hoe zorg je dat ze ook bij je willen blijven werken en zich ontwikkelen? Een actueel vraagstuk voor zowel werkgevers als het onderwijs met de huidige demografische ontwikkeling waarin steeds meer jongeren trekken naar de stedelijke gebieden.

Over Suzanne von der Dunk

Suzanne von der Dunk is directeur Randstad Onderwijs. Na haar studie Frans (UvA) is ze haar loopbaan begonnen in de marketing communicatie. Bij Randstad is zij werkzaam geweest in diverse functies waarbij zij zich met name de laatste 12 jaar inzet voor de onderwijsarbeidsmarkt. De problematiek rondom het toenemende lerarentekort en de mogelijkheid om bestaande initiatieven met elkaar te verbinden heeft daarbij haar specifieke aandacht. Randstad bemiddelt docenten naar tijdelijke en vaste banen. Om deze vijver te vergroten heeft zij het initiatief genomen tot het opleiden van docenten en samenwerking met diverse partijen om zij-instroom te concretiseren.

Thematafels

Vanaf 19.15 uur kunt u een bezoekje brengen aan één van de thematafels en in gesprek gaan met een aantal bedrijven, organisaties en leerlingen die hebben meegewerkt aan de interviews.

Van drie naar twee vo-scholen in Doetinchem/leerlingendaling

Smarthub

Aanbod Graafschap College in het kader van Leven Lang Ontwikkelen

Associate degree

Frits Spangenberg

Achterban

Bedrijventafels

De volgende bedrijven en organisaties hebben meegewerkt aan de interviews:

Achterhoek in beweging

Albert Heijn

Binx

CAD2M

Eijgenhuijsen Precisievervoer

Gemeente Doetinchem

Grand Café Van der Eem

Green Juwelier De Tijd

KAB

Markenheem

Nedap

Nedcon

Nijhuis Water Technology

Singa

Symbus

Ubbink