DiS Online 2 november: WOZ en SOR een onlosmakelijk koppel

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
WOZ en SOR: een onlosmakelijk koppel (met VNG en de Waarderingskamer)

Over dit evenement

Voor de Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is de Samenhangende Objectenregistratie (SOR) al geruime tijd één van de belangrijke ontwikkelingen die de WOZ-uitvoering de komende jaren significant zal veranderen. Door samenwerking bij het verzamelen, muteren en controleren van objectkenmerken van gebouwen en andere vastgoedobjecten, kan zowel de kwaliteit van de gegevens als de doelmatigheid van de werkzaamheden worden verbeterd. Niet alleen voor de WOZ, maar ook voor andere overheidsprocessen.

Voor de SOR wordt de WOZ al vanaf het begin gezien als een belangrijk bron van gegevens. Maar wel een beetje als "rare eend" omdat het niet gaat om de Basisregistratie WOZ, maar om de gegevens die gebruikt worden om alle woningen en andere onroerende zaken in ons land jaarlijks te taxeren. Die gegevens in de WOZ zijn gedetailleerder dan de BAG en de BGT en van die details wordt gebruik gemaakt in de SOR.

In deze sessie praten wij u gedetailleerder bij waarom sprake is van een onlosmakelijk koppel en hoe deze past binnen verschillende lopende ontwikkelingen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator MinBZK - DiS Geo

Organisator van DiS Online 2 november: WOZ en SOR een onlosmakelijk koppel

DiS Geo is het traject dat zich richt op de doorontwikkeling van de geobasisregistraties. Dit traject vindt plaats in samenwerking met diverse partners en staat onder regie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen