Gratis

DiS Online 24 augustus: BGT ketendemo

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
BGT ketendemo: Hoe de detailkaart van Nederland verder ontwikkelt richting 'stroom uit het stopcontact'

Over dit evenement

De meest gedetailleerde kaart van Nederland, de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), is altijd in ontwikkeling. Voor nieuwe en bekende betrokkenen laten we periodiek zien hoe de technische voorzieningen, de 'BGT-keten', verder ontwikkelen in de richting van de DiS Geo architectuur. Dat wil zeggen: naar generieke voorzieningen voor geo basisgegevens, in de vorm van services om interoperabiliteit te bereiken. Zo wordt de keten steeds makkelijker aanpasbaar en uniformer over de basisregistraties heen.

In de eerste helft van de sessie (10.00 tot 11.00) laten we de aan de keten uitgevoerde wijzigingen van afgelopen half jaar zien, waarbij BRAVO, de Landelijke Voorziening, PDOK, het Kwaliteitsdashboard en het Terugmeldsysteem aan bod komen. Ook tonen we de nu lopende ontwikkeling naar services om de keten korter te maken. Eén daarvan is de Terugmelding Bronhouder API die momenteel in ontwikkeling is om terugmeldingen te beheren vanuit je eigen applicatie.

In de tweede helft van de sessie (11.00 tot 12.00) duiken we verder in alle technische details en specificaties rondom deze Terugmelding Bronhouder API. Dit gedeelte is ook interessant voor bronhouders en softwareontwikkelaars van BAG-software (Basisregistratie Adressen en Gebouwen), omdat de API generiek wordt opgezet voor deze twee basisregistraties.

Volgende week (31 augustus): Wat gaat er allemaal je huis in en uit? met Stedin en The People Group over kabels en leidingen in combinatie met geobasisgegevens. Meld je hier aan!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator MinBZK - DiS Geo

Organisator van DiS Online 24 augustus: BGT ketendemo

DiS Geo is het traject dat zich richt op de doorontwikkeling van de geobasisregistraties. Dit traject vindt plaats in samenwerking met diverse partners en staat onder regie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen