Gratis

DiS Online goes international: OGC en toegankelijkere API’s (7 sept.)

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
DiS Online goes international: OGC en toegankelijkere API’s (7 september 15:00 - 16:00)

Over dit evenement

In de afgelopen vijf jaar is Geonovum hard bezig met het vereenvoudigen van API’s. Het doel hiervan is om een breder publiek te bereiken. De focus ligt uiteraard op de gebruiker. Linda van den Brink (Geonovum) is deze DiS Online te gast om ons mee te nemen in de ontwikkelingen van de weg naar toegankelijkere API’s.

In Nederland kunnen we daarover veel leren van het Open Geospatial Consortium (OGC): een internationale organisatie, bestaande uit bedrijven, overheidsinstellingen en universiteiten, met de leiding over de ontwikkeling van interoperabele standaarden voor georuimtelijke en plaatsgebonden diensten.

We have the honor to have Nadine Alameh (CEO of OCG) as a guest this DiS Online session. She will tell us more about the OGC API family of standards. These are being developed to make it easy for anyone to provide geospatial data to the web. She will dive into the importance of FAIR (Findable, Accessible, Interoperable, and Reusable) API's. Her inspiring story will help us in the way we work with API's in the Netherlands.

Just van den Broecke houdt zich bezig met de OGC API Features. Dit is een primeur, want deze nieuwe API is nog niet in productie. Hij werkt aan de implementatie voor Geonovum zodat we in Nederland ervaring op kunnen doen met de toegankelijkere API’s van het OGC. Deze gaan een rol spelen in de DiS Geo architectuur. Dit draagt bij aan de toegankelijkheid van DiS Geo met betrekking tot technici buiten het geowerkveld.

Na afloop van de DiS Online sessie blijven de sprekers nog een half uur in de Teams-meeting aanwezig om in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden van de deelnemers. Mocht je vooraf al vragen willen stellen, stuur dan een e-mail naar DiSGeo@minbzk.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator MinBZK - DiS Geo

Organisator van DiS Online goes international: OGC en toegankelijkere API’s (7 sept.)

DiS Geo is het traject dat zich richt op de doorontwikkeling van de geobasisregistraties. Dit traject vindt plaats in samenwerking met diverse partners en staat onder regie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen