Gratis

DiS Online: OpenStreetMap

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Dinsdag 20 april om 10:00 worden we meegenomen in de wereld van OpenStreetMap en het gebruik door Brandweer Twente. Kom je ook?

Over dit evenement

Wat je ziet breng je in kaart. Dat is het kernmotto van OpenStreetMap aldus Luciën Greefkes die auteur is bij dit wereldwijde project. Iedereen kan namelijk meewerken aan deze kaart die onder een open licentie vrij te gebruiken is. Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt en aan meegewerkt door Veiligheidsregio’s. Niels Noordink en Mike van Brandweer Twente sluiten daarom deze sessie ook aan om hun verhaal te doen.

Tijdens deze DiS Online sessie wordt ingegaan op de basis van OpenStreetMap: hoe het werkt en hoe (vooral in Nederland) gebruik wordt gemaakt van open data van de overheid. Daarnaast versterken landen elkaar en zijn er mooie voorbeelden van hoe OpenStreetMap in ontwikkelingsgebieden van waarde is. Naast internationale vergelijkingen en voorbeelden, vindt een demo plaats van hoe we zelf de kaart kunnen bewerken en in welke situaties dat van toegevoegde waarde is. Vervolgens horen we van Mike en Niels van Brandweer Twente op welke manier zij OpenStreetMap gebruiken.

Wil jij horen over de mogelijkheden van OpenStreetMap, het gebruik door Brandweer Twente en zelf aan de slag gaan? Meld je dan nu aan!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen