€ 0 – € 11,39

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Werfkelder

Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Vluchtelingen vertellen over hun land en hun dromen
Het conflict in Zuid-Sudan heeft ervoor gezorgd dat op dit moment de grootste vluchtelingencrisis op Afrikaans grondgebied gaande is sinds 1994. Elke dag steken duizenden Zuid-Sudanese vluchtelingen de grens over naar buurlanden zoals Uganda. In Zuid-Sudan is er sprake van een humanitaire crisis.

Achter deze zorgwekkende cijfers schuilen verhalen van mensen, van individuen met dromen, hoop en ambitie. Mensen voor wie Zuid-Sudan meer is dan alleen de rampspoed die wij ermee associëren, mensen voor wie Zuid-Sudan een thuis is of was.

Voor Mensen met een Missie zijn de verhalen van deze mensen belangrijk. Daarom staan we deze avond stil bij indrukwekkende, bijzondere verhalen van mannen en vrouwen die uit Zuid-Sudan zijn gevlucht.

Tien Zuid-Sudanezen zijn aanwezig om hun verhaal met jou te delen. Sta jij open voor een andere wereld? Kun je goed luisteren? En vind jij dat wij in Nederland wel wat meer aan ontmoeting over grenzen heen mogen doen? Kom dan naar deze avond en neem plaats aan één van de tafeltjes om het gesprek aan te gaan.

De sprekers
Thomas Kak is een van de Zuid-Sudanezen die deze avond aanwezig is. Hij woont inmiddels al 16 jaar in Nederland, maar keerde in 2012 terug te naar Zuid-Sudan om te helpen zijn land op te bouwen. Toen de gevechten in 2016 echter opnieuw hevig oplaaiden besloot Thomas halsoverkop terug te keren naar Nederland.

Ook het leven van Zuid-Sudanees Wal Bichok is een indrukwekkend verhaal. Als medewerker van een Britse hulporganisatie reisde hij naar Juba. Hij was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en belandde in een hachelijke situatie. Te voet moest hij vluchten naar Kenia, een barre tocht van honderden kilometers door de ‘bush’ waarbij hij moest vechten voor zijn leven.

Deze en vele andere verhalen kun je op 20 april in Utrecht horen. We nodigen je van harte uit voor bijzondere ontmoetingen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Werfkelder

Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen