Docentendag Bouw & Infra

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bouw & Infra Park

Ceintuurbaan 2 (gebouw 20)

3847 LG Harderwijk

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ben jij werkzaam als onderwijsprofessional bij een mbo-instelling, gericht op bouw en infra? Dan is dit hét event voor jou! Tijdens de docentendag inspireren we je over de nieuwste onderwijsproducten op het gebied van bouw en infra.

Speciale gasten tijdens dit evenement zijn Arnold Vanderlyde en Rob Adams. Zij nemen je mee in de wereld van onderwijsomgevingen en vitaliteit, veiligheid en risicobeheersing. Maar dat vinden wij nog niet genoeg! In twee rondes bieden we je de mogelijkheid om verschillende workshops te bekijken. Tijdens het aanmelden kan je direct kiezen naar welke workshop je wilt gaan.


Workshops Ochtend

 • Het tienerbrein op de Bouwplaats – Gerry Stapper (Stap in Communicatie)

  Veiligheid en tienerbrein staan centraal in deze workshop, gebaseerd op de nieuwe nascholing leermeesters over dit onderwerp. Pubers kunnen risico’s niet inschatten, hun hersenen zijn daar nog niet aan toe. Op 16-jarige leeftijd betreden ze wel overal bouwplaatsen en komen daar risicovolle situaties tegen. Wat moeten leermeesters en andere opleiders weten over de ontwikkeling van de adolescent en hoe kunnen ze hierop inspelen.

 • De 5 meest voorkomende ongevallen op de bouwplaats – Jos Schouten (Aboma)

  Welke ongevallen komen het meest voor op de bouwplaatsen in Nederland en veroorzaken de meeste slachtoffers. Hoe zijn ze ontstaan en wat zijn de gevolgen. Jos Schouten van Aboma put uit een rijke historie en laat voorbeelden voorbij komen uit de dagelijkse praktijk.

 • Werk veilig, houd plezier en kijk vooruit – Tjeerd Willem Hobma (Volandis)

  De bouwnijverheid vindt het van groot belang dat werknemers gezond en veilig werken en dat ze vitaal blijven. Het belang van gezonde en gemotiveerde medewerkers en de manier waarop Volandis hier invulling aan geeft wordt gepresenteerd door de algemeen directeur van Volandis.

 • Een nieuw onderwijsproduct over Veilig werken – Erik Meijering (Concreet)

  Concreet Onderwijsproducten heeft een nieuwe module ontwikkeld om het risicogedrag van studenten te beïnvloeden. Samen met psycholoog en directeur van Het Eigen Vermogen; Dick Wildeboer gaat de directeur van Concreet in op de opbouw van deze module.

 • Veilig Werken op Hoogte – Wim Stolk (Stichting Veilig Werken op Hoogte)

  De Stichting Veilig Werken Op Hoogte richt zich op verbetering van de vakbekwaamheid van medewerkers die betrokken zijn bij het werken op hoogte. De adviseur van deze stichting presenteert ambities en doelstellingen.
  Samen werken aan een veilige toekomst.

 • Veilig en gezond werken - Taskforce Veiligheid & Arbeidsomstandigheden

  Veilig en gezond werken is een van de belangrijke beleidsterreinen van Bouwend Nederland.
  Iedereen moet aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis kunnen, en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen. Het is van groot belang om ongelukken en arbeidsongeschiktheid te voorkomen, én om faciliteiten te bieden zodat mensen duurzaam inzetbaar zijn en blijven.

  De Veiligheid in de branche staat onder druk: volgens het ministerie van SZW behoort de bouwbranche momenteel tot de top 3 van meest onveilige sectoren. De Taskforce is opgericht om hierin duidelijke verbetering aan te brengen, zodat mensen duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Jurgen van de Ven (hoofd productie Huybregts Relou), Bart van de Loo (directeur van de Materieel Dienst Bergambacht) en leden van de Taskforce gaan in op de activiteiten die ze ontplooien om het aantal ongevallen te laten afnemen.

Workshops Middag

 • Drones - De toekomst is vandaag – Jarno de Jong (Geo Infra)

  Luchtfotografie, inspectie & 3D mapping t.b.v. BIM toepassingen in de dagelijks praktijk door Jarno de Jong van Civieltechnisch Ingenieursbureau Geo Infra B.V. uit Oud Gastel.

 • Vrije busbaan Transwijk (Utrecht) - David Visscher (Gemeente Utrecht) en Johan v.d. Mars (BAM)

  Utrecht werkt aan de vrije busbaan Transwijk. De busbaan Transwijk wordt onderdeel van een busbaan die loopt van Utrecht Centraal, via Papendorp naar Vleuten. De gemeente Utrecht legt hiervoor een vrije busbaan door Transwijk en Kanaleneiland aan.

  Onderdeel van de busbaan zijn 2 onderdoorgangen: één onder het 5 Meiplein en één onder het Anne Frankplein. We verwachten dat de busbaan uiterlijk eind 2019 klaar is. Visscher en van de Mars gaan in op de uitdagingen die komen kijken bij dit project.

 • Duurzaam, comfortabel èn betaalbaar gebouw – Carl Peter Goosen (DNA in de bouw)

  Wat studenten moeten weten over het bouwen van een duurzame woning. Welke eisen worden gesteld aan een duurzaam en comfortabel gebouw, betaalbaar voor de klant.

  Wat zijn de nieuwe eisen in vergelijking met een energieneutraal -en passiefhuis. Praktijkvoorbeelden voor nieuwbouw en renovatie.

 • Smart building – Miguel Visser en Guido Papai (Graafschap College)

  Door nieuwe (industriële) bouwmethoden en innovaties in de installatietechniek verandert de wereld van de gebouwde omgeving razendsnel. De middenkaderopleiding Smart Building speelt hierop in en bereidt studenten voor op de toekomst met een brede basis, waarmee ze zich later in de opleiding kunnen specialiseren. Zij hebben een duidelijke meerwaarde door hun interdisciplinaire denk- en werkwijze in zowel bouw- als installatietechnische processen. Laat je inspireren door Guido Papai en Miguel Visser van het Graafschap College, seniordocenten bij de opleiding Smart Building.

 • Een nieuwe manier van Examineren – Aston McMurtha (Nova College)

  Door de bril van het Nova College ervaringen delen en naar de toekomst kijken van de Methode Mix voor de Middenkader-opleiding Bouw die 16 roc’s samen met Concreet hebben opgezet en die vanaf dit schooljaar beschikbaar is.

 • Start van een expeditie: op weg naar nieuwe onderwijsproducten voor de opleiding Timmeren, Metselen en Uitvoerder - Concreet

  Beroepen verdwijnen of veranderen. Concreet liet het Economisch Instituut voor de Bouw onderzoek uitvoeren naar de inhoud van de opleidingen: Timmeren, Metselen en Uitvoerder. In deze workshop bespreken we de eerste uitkomsten en gaan we in op de manier waarop we dit vertalen naar het ontwerpen van nieuwe onderwijsproducten.


Kortom, dit mag je als mbo professional niet missen! Bemachtig snel één van de 180 kaarten en wees aanwezig!

Datum en tijd

Locatie

Bouw & Infra Park

Ceintuurbaan 2 (gebouw 20)

3847 LG Harderwijk

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen