Docenttraining: Maak een bewegend kunstwerk met de Micro:bit -Maaksymposium

Venster Acties

Docenttraining: Maak een bewegend kunstwerk met de Micro:bit -Maaksymposium

Ben je VO-docent en wil je op jouw school meer aandacht besteden aan kunst en technologie? Doe mee met de workshop in de Makersbase!

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Nieuwe Veste bibliotheek centrum, Makersbase 6 Molenstraat 4811 GS Breda Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Ben je VO-docent en heb je interesse in maakonderwijs? Wil je op jouw school meer aandacht besteden aan kunst en technologie? Reserveer dan dinsdag 8 november alvast in je agenda voor het landelijk Maaksymposium.

Het symposium bestaat uit een centraal gedeelte in Amsterdam en een lokale invulling, waar Nieuwe Veste bij aansluit. In de Makersbase vindt een workshop voor docenten plaats, op het kruisvlak van kunst en techniek.

Docenttraining: Maak een bewegend kunstwerk met de Micro:bit

De workshop leer je hoe kunst en techniek hand in hand kunnen gaan. Samen met de makerscoach maak je een bewegend kunstwerk met de Micro:bit en een servomotor.

De Micro:bit is een mini-computer met verschillende vormen van in- en uitvoer, die je kunt programmeren in een visuele programmeertaal. Een ideale basis om kinetische kunst mee te maken!

Tijdens de workshop geven we je een kijkje in de educatieve omgeving bij de Micro:bit, die toegang geeft tot vele (vakoverstijgende) toepassingen in het onderwijs.

Deze creatieve toepassing van programmeren leert jou en leerlingen hoe computers denken (computational thinking), hoe ze praten (programmeren) en hoe de techniek in bewegend speelgoed en andere robots werkt.

Technische kennis of ervaring met de Micro:bit is niet nodig voor deelname.

De workshop wordt gratis aangeboden aan docenten, maar is niet kostenloos. Bij een no-show zonder afmelding worden de kosten a € 25, - in rekening gebracht aan de school. Dit om te voorkomen dat er een plek onnodig bezet wordt gehouden.

is enkel voor de docenttraining in Breda. Wil je je inschrijven voor het centrale gedeelte in Amsterdam, doe dat via deze link.

Gratis