€ 10

Doctalks Deventer - Anne Christine Girardot

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kunstenlab-podium

20 Havenplein

7411 ME Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Tijdens de Doctalks avonden nodigen we een bekende documentairemaker uit op het Kunstenlab-podium. Via korte filmfragmenten haken we in op het werk van onze gast en krijgen we zo een kijkje binnen het maakproces van een documentaire. De gasten worden geïnterviewd door de Deventerse filmmaker Sharon Kromotaroeno. Na het interview krijgt het publiek ook de kans om vragen te stellen.

De in Deventer woonachtige filmmaakster Anne Christine Girardot is vanavond te gast. Met haar bedrijf Nachtzonmedia maakt ze programma's als de Kist en Adieu God voor de EO.

Anne Christine Girardot (’70), Française gevestigd in Nederland, is ruim 25 jaar geleden haar carrière begonnen in de televisiewereld, in Colombia. Ze heeft toen getwijfeld tussen camerawerk en regie. Uiteindelijk voor het laatste gekozen ‘om het hele verhaal van A tot Z te kunnen vertellen’. En daar heeft ze geen spijt van.

‘Als regisseur heb je een unieke kans om mensen te ontmoeten en om in hun wereld en intimiteit te stappen. Zo ook bijvoorbeeld met de monniken van Sion die ik al 4 jaar volg. Het vertrouwen van mensen is een immens cadeau maar ook een groot verantwoordelijkheid.’

Haar laatste documentaire “Tijd om te sterven”, over het einde van het leven, is gefilmd in het hospice waar ze zelf vrijwilligerswerk doet.

Een activiteit van Onder de Wolken powered by Kunstenlab-Podium

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kunstenlab-podium

20 Havenplein

7411 ME Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen