Gratis

Meerdere data

Don’t Walk Into The Woods At Night/Walking White Chairs - Ienke Kastelein

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zone2Source

4 Amstelpark

1083 HZ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Aan het wandelen kleven kwetsbaarheden – men hoede zich voor de gevaren in het donker. Expeditie en happening met Ienke Kastelein.

Over dit evenement

Don’t Walk Into The Woods At Night & Walking White Chairs zijn onderdeel van de tentoonstelling Mind Your Step en vinden plaats op 30 oktober en 31 oktober (vrije inloop)

Walking White Chairs - vrijdag 30 oktober - 15.00-17.00

Twaalf witte stoelen in het Amstelpark – wie wil kan een stoel pakken, even gaan zitten, of een stoel meenemen naar elders in het park om daar neer te strijken. Zo wandelen mensen en stoelen in het park. Hoe kiezen mensen een plek? Hoe komt een stoel ergens terecht? Welk parcours leggen de stoelen af?

Inspiratie voor deze ludieke happening is het ‘wittefietsenplan’ van de Provobeweging uit 1965, waarbij gratis witte fietsen in collectief eigendom in de stad geplaatst zouden worden. Op zaterdag staan de stoelen in de buurt van het Glazen Huis – van daaruit dwalen ze verder, aan de arm genomen door wie wil. Een uitnodiging aan iedereen die als homo ludens, als spelende mens, in het park ronddwaalt.

Don’t Walk Into The Woods At Night - vrijdag 30 oktober - 18.00-20.00

Aan het wandelen kleven kwetsbaarheden – men hoede zich voor de gevaren in het donker. Bij valavond, als het uur van de wolf aanbreekt, ontluikt de betovering. Als langzaam het licht wegtrekt en contouren vervagen nemen neus en oren het over van onze ogen.

Ga mee op een zinnenprikkelende schemerwandeling in stilte bij het vallen van de avond, in het Amstelpark na sluitingstijd. Voorzichtig raken we boombast aan. We tasten met onze voeten de grond af en laten ons bedwelmen door de geur van prille herfstgrond. Mogelijk ontstaat er een woordeloos gesprek tussen planten, mensen en bomen. Draag stevige wandelschoenen en warme kleding!

Walking White Chairs - zaterdag 31 oktober - 13.00-17.00

Happening met vrije inloop - inschrijven niet nodig

Dit evenement is gratis als onderdeel van de tentoonstellng Mind Your Step georganiseerd door Zone2Source.

Delen met vrienden

Locatie

Zone2Source

4 Amstelpark

1083 HZ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen